Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
09/05/2024 07:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2024 07:54 Marktupdates

Bitcoin koers duikt onder $62.000, markt houdt zich knap staande

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers duikt onder $62.000, markt houdt zich knap staande

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers zakt al enkele dagen stilletjes weg, en ook nu kleurt de koers weer rood. Bitcoin is gisteren weer verder afgegleden en heeft aan het begin van de nacht het belangrijke level van $61.000 getest. Veel altcoins trekken zich daarentegen maar weinig aan van bitcoin’s koersdaling, en staan verrassend genoeg in de plus.

BTC koers test $61.000

De bitcoin koers leek zich gisteren sterk te houden boven de $62.000, maar in de avond werd de neergaande trend van de afgelopen dagen alsnog voortgezet.

Rond 20:00 uur bevond de koers zich nog vlak onder de $63.000, maar vervolgens incasseerde bitcoin flinke tikken. De koers maakte een grote duikvlucht die pas aan het begin van de nacht een dieptepunt vond, vlak onder de $61.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De prijszone rond $61.000 markeert een belangrijke steunzone voor BTC, die vooralsnog zijn werk uitstekend heeft verricht. De bulls hebben hier weer van zich laten horen, wat de koers met honderden dollars de lucht in heeft laten schieten.

BTC is echter verre van uit de gevarenzone getreden. De eerstvolgende weerstand van $64.000 ligt bovendien nog niet bepaald binnen handbereik. Indien de koers alsnog onder de $61.000 duikt, ligt een verdere daling richting $59.000 in het verschiet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.583 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 557.244. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,93% in de min.

Cryptomarkt houdt zich verrassend sterk, cardano blinkt uit

Zoals gezegd zijn veel altcoins ontsnapt aan een prijsdaling. Sterker nog, verschillende grote top 100 cryptomunten staan significant in de plus. Zo is render (RNDR) de afgelopen 24 uur met 5,77% gestegen, pepe (PEPE) met 5,17% en arweave (AR) met 4,72%.

Ook binnen de top 10 zijn enkele stijgers te vinden. Zo is BNB (BNB) de afgelopen dag met 1,90% gestegen, toncoin (TON) met 1,66% en cardano (ADA) spant de kroon met een koerssprong van 3,79%.

De andere top 10 cryptomunten zijn daarentegen wel omlaag getrokken. Ethereum (ETH) is met 0,63% gedaald, solana (SOL) met 2,14% en dogecoin (DOGE) met 1,62%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Advertentie