Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
18/06/2024 08:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 08:09 Marktupdates

Bitcoin koers duikt onder $65.000, altcoinmarkt in vrije val

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers crasht tot onder $65.000, altcoinmarkt in vrije val

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

De cryptomarkt is nog altijd niet uit zijn lijden verlost. Sterker nog, er is een nieuwe zware tik uitgedeeld aan bitcoin (BTC) wat de koers onder zijn eerdere dieptepunt van $65.000 heeft gedrukt. Het zijn momenteel echter de altcoins die extreem hard geraakt worden. De meeste grote altcoins hebben richting de 10% van hun waarde ingeleverd en staan op prijzen die sinds de bearmarkt niet meer gezien zijn.

BTC koers crasht na $67.000 test

Allereerst nemen we een kijkje bij de bitcoin koers, de aanstichter van de marktcorrectie. Bitcoin begon de dag gisteren op een prijs van enkele honderden dollars boven de $66.000, maar zakte langzaam maar zeker weg tot een dieptepunt van vlak boven de $65.000.

Toen de avond werd ingeluid, veerde de koers omhoog vanaf zo’n $65.200 tot een piek van boven de $67.000. Na heel wat uurtjes geconsolideerd te hebben rond de $66.500 lieten de bears in het holst van de nacht weer overtuigend hun kracht zien.

De koers maakte een uitglijder van grofweg 3% en dook onder zijn eerdere low van $65.000. Om precies te zijn werd de koers teruggebracht tot zo’n $64.500, waarna het niet lang duurde voordat de $65.000 weer werd gepasseerd.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De steunzone rond de $64.000 lijkt vooralsnog een verdere crash richting $60.000 te hebben voorkomen. Op de weg omhoog ligt rond de $66.000/$67.000 de eerstvolgende weerstand die bitcoin zal moeten overwinnen om weer enigszins positief momentum te kweken.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.497 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.258. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,10% in de min.

Altcoinmarkt omgetoverd in bloedbad

Bitcoin’s prijsdaling valt volledig in het niet wanneer de prestaties van altcoins erbij worden gehaald. De meeste top 100 altcoins hebben ten minste 10% van hun waarde ingeleverd, met dalingen die oplopen tot maar liefst 20%.

Veel mid-cap en low-cap munten zijn zelfs teruggevallen naar hun dieptepunten behaald tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022.

Binnen de top 10 grootste cryptomunten van de markt blijven de dalingen nog enigszins binnen de perken. Dogecoin (DOGE) spant met een daling van 9,49% de kroon. Ook cardano (ADA) en solana (SOL) zijn hard geraakt, met dalingen van respectievelijk 7,77% en 7,43%.

Ethereum (ETH), BNB (BNB) en ripple (XRP) houden zich verrassend sterk overeind. Ethereum (ETH) is met 3,49% onderuit gegaan, BNB is met 1,73% gedaald en XRP staat zelfs met 0,44% in de plus.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin koers crasht hard na Iraanse aanval op Israël, cryptomarkt diep rood
Crypto Radar: Bitcoin koers volatiel en duikt naar beneden 
Advertentie