Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
27/05/2024 07:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 07:49

Bitcoin koers duikt onder $69.000, maar ethereum schiet de lucht in

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers duikt onder $69.000, maar ethereum schiet de lucht in

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn tweede achtereenvolgende groene week neergezet. Met een stijging van enkele procenten bevindt de koers zich nu op een cruciaal niveau. Na enkele dagen zijwaarts te hebben bewogen zal bitcoin spoedig weer zijn stinkende best moeten doen om niet het positieve momentum te verliezen. Ethereum (ETH) neemt momenteel het voortouw in de markt, met een mooie stijging van enkele procenten.

BTC koers licht onderuit

Bitcoin laat vooralsnog ook met de start van een nieuwe week weinig van zich horen. Vandaag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Memorial Day en dus zou bitcoin zijn lage volatiliteit van afgelopen weekend ook vandaag door kunnen trekken.

Al sinds vrijdagmiddag beweegt bitcoin zijwaarts om en nabij de $69.000, zonder al te veel prijsschommelingen. Ook de afgelopen dag heeft bitcoin weer weinig van zich laten horen. Rond middernacht heeft bitcoin daarentegen enkele klappen moeten incasseren waardoor de koers tot twee keer toe tot $68.300 daalde.

Na een herstel tot boven de $69.000 is de koers de afgelopen uren ook weer wat afgezwakt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Indien de koers een nieuwe low vestigt, is het in ieder geval zaak om boven het steunniveau van $67.000 stand te houden. Op de weg omhoog is het psychologische level van $70.000 belangrijk om te heroveren. Hierboven is de weerstandszone rond de $72.000 de laatste horde voordat de all-time high van $73.800 getest kan worden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.688 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 63.146 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,71% in de min.

Ethereum knalt 4% omhoog

Terwijl bitcoin een kleine uitglijder maakt, staat ethereum juist significant in de plus. De koers van ethereum is de afgelopen 24 uur met 3,97% gestegen en komt momenteel uit op $3.902.

De rest van de top tien cryptomunten gaat stuk voor stuk bitcoin achterna met koersdalingen. Zo is solana (SOL) met 1,03% onderuit gegaan, ripple (XRP) met 2,05% en dogecoin (DOGE) zelfs met 4,02%.

Buiten de top tien trekt de op Ethereum gebaseerde memecoin pepe (PEPE) maar weer eens de aandacht. De altcoin, die op plek 19 staat binnen de cryptomarkt, is met bijna 12% gestegen de afgelopen dag.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie