Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2024 09:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2024 09:26 Marktupdates

Bitcoin koers herstelt krachtig, solana en toncoin domineren de markt

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers herstelt krachtig, solana en toncoin domineren de markt

Foto: Open Studi0/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers staat er vandaag weer een stuk beter voor dan gisteren. Gisteren begaf de koers zich lang in zijn gevarenzone rond de $61.000, maar inmiddels is deze ver achter zich gelaten. De bitcoin koers heeft in korte tijd een sterke opleving doorgemaakt, wat veel altcoins in het donkergroen laat kleuren. Solana (SOL) en toncoin (TON) behoren tot de best presterende cryptomunten van vandaag.

BTC koers veert op vanaf $61.000

Gisteren kon je in de ochtendupdate al lezen dat bitcoin die nacht zijn cruciale steunniveau van $61.000 had getest. Nadat de koers was opgeveerd tot enkele honderden dollars onder de $62.000 viel de koers echter opnieuw terug.

De terugval bracht de koers wederom tot de cruciale $61.000. Aan het begin van de middag dook de koers voor een korte tijd onder dit prijslevel, met een absolute bodem op $60.700.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op dat moment heerste er veel angst op de cryptomarkt dat bitcoin net als vorige week weer richting de $57.000 zou dalen. Niets bleek echter minder waar te zijn; aan het einde van de middag schoot de koers ver voorbij de $62.000, wat het marktsentiment enorm ten goede kwam.

Inmiddels is de koers zelfs de $63.000 voorbijgevlogen, en ligt de volgende weerstand rond de $64.000 weer binnen handbereik. Indien BTC dit prijslevel met succes weet te passeren, vormt de zone rond de $66.000 het volgende obstakel.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.070 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 58.492. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,49% in de plus.

Crypto top 10 schiet omhoog, SOL en TON blinken uit

Bitcoin’s forse prijsstijging heeft de rest van de markt logischerwijs een enorme duw in de rug gegeven. Bijna iedere grote altcoin kleurt vandaag in het groen, met enkele opvallende prijsstijgingen.

Binnen de top 10 cryptomunten kijken alleen BNB (BNB) en ripple (XRP) tegen een (nipte) prijsdaling aan, van respectievelijk 1,03% en 0,52%. De rest staat allemaal op een hogere prijs dan 24 uur geleden. Zo is ethereum (ETH) met 1,58% gestegen, dogecoin (DOGE) met 3,20% en cardano (ADA) met 1,95%.

Solana en toncoin stelen de show momenteel, met stijgingen van respectievelijk 6,76% en 12,89%. Specifieke redenen voor de grote stijgingen lijken er niet te zien.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Advertentie