Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
11/01/2024 08:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 08:03 Marktupdates

Bitcoin koers in mineur na historische ETF-goedkeuring

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers in mineur na historische ETF-goedkeuring

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Gisteren is een nieuw tijdperk ingeluid voor crypto. Na 10 jaar aan vergeefse pogingen heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een berg Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedgekeurd. Terwijl de koersreactie van bitcoin sterk tegenvalt wat dat betreft, laat ethereum (ETH) zich van zijn beste kant zien. In deze ochtendupdate delen we de huidige stand van zaken op de crypto markt.

Crypto radar: ethereum doorbreekt $3.000, markt in de plus
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin beleeft kortstondige koerxplosie

Gisteravond rond 22:00 uur werd bekend dat de financiële waakhond alle lopende ETF-aanvragen, van onder andere giganten als BlackRock en Fidelity, heeft goedgekeurd. Zoals veel analisten al voor ogen hadden, bleek de goedkeuring al grotendeels ingeprijst te zijn. Er was namelijk allesbehalve sprake van een grote prijsstijging.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin’s initiële reactie betrof zelfs een kleine daling tot een dieptepunt van ongeveer 45.300 dollar. Hierna schoot de koers in rap tempo omhoog, en bereikte vlak na middernacht een absolute piek van boven de 47.600 dollar. Hiermee werd bijna het op dinsdag bereikte hoogtepunt van 48.000 dollar geëvenaard, dat veroorzaakt werd door de ‘neppe’ goedkeuring van Bitcoin ETF’s.

Hoe snel bitcoin zijn koerspiek bereikte, hoe snel het deze ook weer had ingeleverd. na iets meer dan een halfuur stond de prijs van bitcoin alweer op de 46.500 dollar. Vroeg in de ochtend werd er wederom een koersdaling ingeluid,  tot een dieptepunt van zo’n 45.700 dollar. Mocht de verkoopdruk vanaf het huidige niveau verder toenemen, zou de prijszone tussen grofweg 44.400 en 44.800 dollar steun kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 45.776 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 41.742. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,30% in de min.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum en cardano de grote uitblinkers

Kijkend naar de rest van de markt is duidelijk te zien dat de focus weer teruggekeerd is naar de grote altcoins. Nu de Bitcoin ETF’s goedgekeurd zijn, tonen investeerders hernieuwde belangstelling voor diverse digitale activa.

Ook voor Ethereum (ETH) buigt de SEC zich momenteel over verschillende ETF-aanvragen, en de kans lijkt groot dat deze later dit jaar ook goedgekeurd zullen worden. Investeerders lijken nu al te anticiperen op de komst, en dat komt de koers enorm ten goede. Ethereum staat momenteel 8,47% hoger dan 24 uur geleden.

Ook andere grote altcoins hebben mooie stijgingen beleefd de afgelopen 24 uur. Zo is ripple (XRP) met 4,54% gestegen, cardano (ADA) met 10,97% en avalanche (AVAX) met 9,92%.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie