Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
26/12/2023 07:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2023 07:50 Marktupdates

Bitcoin koers keldert snel, crypto markt kleurt rood

Bitcoin-BTC Solana-SOL XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers keldert snel, crypto markt kleurt rood

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is vroeg in de ochtend hard uitgegleden en heeft zoals gewoonlijk de markt meegetrokken. Als gevolg is rood veruit de meeste dominante kleur op het moment. In deze ochtendupdate brengen we je up-to-date over de actuele situatie op de crypto markt, zodat je zelfs op tweede kerstdag niets mist.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin duikt onder $43.000

Zondagavond daalde bitcoin onder zijn steunniveau van 43.400 dollar, maar gisteren aan het begin van de middag passeerde de koers gemakkelijk dit prijslevel om tot een piek van zo’n 43.800 dollar uit te stijgen.

Gedurende de middag, avond en nacht bewoog bitcoin zijwaarts, vlak boven het eerder genoemde prijslevel van 43.400 dollar. Om 06:00 uur maakte bitcoin echter plotseling een steile neerwaartse beweging. In slechts een uur tijd daalde de koers van 43.450 dollar tot een dieptepunt van 42.650 dollar. Dit betreft een daling van 1,8%.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het eerstvolgende weerstandsniveau is logischerwijs het verloren level van 43.400 dollar. Bij een verdere daling zou 42.400 dollar de volgende halte kunnen zijn.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.707 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.762. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,49% in de min.

Advertentie

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL of 36,77 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto in het rood, XRP ontsnapt aan daling

Kijkend naar de rest van de markt is te zien dat bijna alle grote jongens in het rood kleuren. Build ‘n build (BNB) heeft 0,58% ingeleverd de afgelopen 24 uur, cardano (ADA) is met 1,19% gedaald en dogecoin (DOGE) met 0,62%.

Ethereum en avalanche (AVAX) zijn de hardste dalers en overtreffen bitcoin in die zin: ethereum staat 2,50% lager dan gisteren en avalanche is met 3,78% gedaald.

Niet alles kleurt echter rood. Solana (SOL) staat ondanks een scherpe daling van zo’n 3% in het afgelopen uur nipt hoger dan 24 uur geleden. Ripple (XRP) is de absolute winnaar met een minimale stijging van 0,90%.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie