Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
26/01/2024 08:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 08:01 Marktupdates

Bitcoin koers op $40.000, belangrijke inflatiecijfers op komst vandaag

BNB-BNB Cardano-ADA Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers op $40.000, belangrijke inflatiecijfers op komst vandaag

Foto: William Barton/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begeeft zich al enkele dagen rond de 40.000 dollar, en ook nu is het weer raak. De afgelopen dag heeft de koers geconsolideerd rond dit psychologische level, tussen twee belangrijke prijslevels in. Wellicht dat we vandaag wat volatiliteit voorgeschoteld krijgen, aangezien de publicatie van belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten op de agenda staat.

Bitcoin koers heeft moeite bij $67.000, HBAR explodeert met 76%
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers zet consolidatie voort

De bitcoin koers zit al sinds woensdag vastgeklampt rond de 40.000 dollar. De afgelopen 24 uur heeft bitcoin enkele pogingen gewaagd om afstand te nemen van dit prijslevel, maar zonder succes.

Gisteren rond het middaguur begon de koers plotseling met stijgen. Zoals wel vaker de afgelopen dagen bracht het weerstandsniveau tussen grofweg 40.200 en 40.700 dollar roet in het eten. De koers kwam namelijk niet verder dan 40.250 dollar.

Vervolgens werd een neerwaartse trend ingeluid. Bij het aanbreken van de avond werd een dieptepunt bereikt van net onder de 39.600 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Tussen de 39.600 en 39.400 ligt een steunniveau dat de afgelopen tijd meerdere malen redding heeft geboden voor bitcoin. Dit is tevens de laatste halte die een verdere daling richting de eerdere low van vlak boven de 38.500 dollar moet voorkomen.

Met de consolidatiefase waarin de koers zich bevindt, is het wachten op een grote uitbraak. Als de koers de eerder genoemde weerstandszone weet te overstijgen, komt het volgende belangrijke niveau rond de 41.700 dollar in zicht.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 40.135 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 37.034. BTC staat 0,53% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

Grote crypto’s nipt in het groen

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de grote cryptomunten stuk voor stuk nipt hoger staan dan 24 uur geleden.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 0,30% gestegen, solana (SOL) met 0,54%, ripple (XRP) met 0,76% en cardano (ADA) met 0,61%. Build ‘n build (BNB) is de hardste stijger, en staat 1,80% in de plus.

Waarom daalt bitcoin vanavond? ‘Bullmarkt is mogelijk voorbij’
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin vandaag: kern PCE prijsindex

Vandaag zijn alle ogen gericht op de publicatie van de maandelijkse kern persoonlijke consumptieve bestedingen prijsindex, ook wel ‘Personal Consumption Expenditures (PCE)’ genoemd, uit de VS.

Het is een belangrijke inflatie-indicator voor de Amerikaanse centrale bank. Het omvat een uitgebreider scala aan goederen en diensten dan de welbekende consumentenprijsindex (CPI). Het kernaspect houdt in dat voedsel-en energieprijzen worden uitgesloten.

Er wordt een waarde van 3,0% verwacht. Dit zou een afname van 0,2 procentpunt betekenen in vergelijking met de maand november.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 138,53 DOGE of 23,02 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie