Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2024 09:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2024 09:12 Marktupdates

Bitcoin koers schiet omhoog en verovert $65.000, shiba inu stijgt 18%

Bitcoin-BTC Shiba Inu-SHIB
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers passeert $65.000, altcoins bloeien - shiba inu stijgt 18%

Foto: Tropical Ninja Studio/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren gehakt gemaakt van zijn belangrijke weerstandsniveau van vlak boven de $64.000. Bitcoin’s prijsstijging heeft met name altcoins een grote boost gegeven. Deze schoten gisteravond namelijk in korte tijd hard de lucht in. Populaire memecoins, waaronder shiba inu (SHIB), hebben het meest geprofiteerd van bitcoin’s sprong.

Bitcoin koers schiet onverwachts omhoog

Bitcoin vertoonde gisteren, zoals gewoonlijk op een weekenddag, weinig prijsvolatiliteit. Gedurende de ochtend en middag liet de koers weinig van horen. Zonder al te veel schommelingen bewoog bitcoin zijwaarts vlak onder de $64.000.

Vlak voordat de avond werd ingeluid kwam er ineens beweging in de BTC koers. In minder dan twee uur tijd schoot de koers met zo’n 2,5% de lucht in, van grofweg $63.800 tot een piek van $65.400.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin heeft dankzij zijn prijsstijging de dag afgesloten boven een belangrijke resistance, van enkele honderden dollars boven de $64.000. Indien de koers een uitglijder maakt vanaf het huidige niveau, is dit logischerwijs het eerste level om in de gaten te houden. Op de weg omhoog is de zone rond de $69.000 de eerstvolgende grote obstakel.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.096 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.207. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,63% in de min.

Altcoins stelen de show, memecoins in het bijzonder

Alle aandacht gaat momenteel uit naar de rest van de markt. Bitcoin’s prijsstijging laat zo’n beetje iedere altcoin in het groen kleuren. Veruit de meesten hebben bovendien een grotere sprong gemaakt dan de koning der cryptocurrencies.

Met name memecoins doen het bijzonder goed op het moment. Shiba inu, de op één na grootste memecoin van de industrie, is met maar liefst 18,02% de lucht in geschoten. Floki (FLOKI), op plek 68 binnen de cryptomarkt, is met een gigantische stijging van 39,87% de absolute winnaar van de afgelopen dag.

Alle top 10 cryptomunten kleuren hebben de afgelopen 24 uur een prijsstijging doorgemaakt. Zo staat ethereum (ETH) 3,55% in de plus, solana (SOL) 2,92%, ripple (XRP) 3,15%, dogecoin (DOGE) 5,05% en cardano (ADA) 2,07%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie