Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
03/02/2024 10:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 10:02 Marktupdates

Bitcoin koers schommelt tussen cruciale niveaus, markt in spanning

Bitcoin-BTC Cardano-ADA
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers schommelt tussen cruciale niveaus, markt in spanning

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) staat op nagenoeg dezelfde hoogte als gisteren. Desalniettemin heeft bitcoin significante prijsschommelingen doorgemaakt de afgelopen dag. De koers heeft vooralsnog echter nog geen richting gekozen, en zit al een tijdje vast in een bredere range. Start je dag met een overzicht van de huidige stand van zaken op de crypto markt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stabiel rond $43.000

De bitcoin koers bevindt zich net als gisteren om en nabij de 43.000 dollar. De koers heeft zich de afgelopen 24 uur echter meerdere keren gedistantieerd van dit prijslevel.

Zo maakte bitcoin gisteren aan het begin van de middag een uitglijder, tot een dieptepunt van grofweg 42.600 dollar. Na slechts een half uur schoot de koers echter weer hard omhoog tot een piek van bijna 43.400 dollar.

De rest van de dag bleef de koers niet al te ver verwijderd van de 43.000 dollar.

Het eerstvolgende weerstandsniveau ligt op een prijs van ongeveer 43.600 dollar. Bij een koersdaling zou de zone vlak onder de 42.000 dollar redding kunnen bieden.

In het grotere plaatje zijn 41.300 en 44.000 dollar belangrijke prijslevels om in de gaten te houden. Al meer dan twee maanden sluiten de wekelijkse candles tussen deze twee prijslevels. Mocht een week boven de 44.000 dollar of onder de 41.300 dollar afgesloten worden, dan ligt een grotere beweging op de loer.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.060 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.883.

Advertentie

Solana daalt, maar cardano en avalanche stijgen

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de meeste altcoins, net als bitcoin, op ongeveer dezelfde prijs staan als gisteren. Binnen de top 10 cryptomunten zijn er zowel nipte dalers als stijgers.

Zo is solana (SOL) de afgelopen 24 uur met 1,37% gedaald en dogecoin (DOGE) met 0,85%.

Tegelijkertijd is ethereum (ETH) met 0,14% gestegen en ripple (XRP) met 0,63%. Cardano (ADA) en avalanche (AVAX) hebben het best gepresteerd met respectievelijk 1,98% en 2,25%.

Crypto Radar: bitcoin en altcoins krabbelen weer op na dieprode dag
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,64 ADA of 0,30 AVAX! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie