Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
19/02/2024 08:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2024 08:09 Marktupdates

Bitcoin koers schrijft geschiedenis, ethereum steelt de show

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-marktupdates
Marktupdates
DeFi maakt comeback, crypto sector bereikt hoogste waarde in 2 jaar

Foto: NWStock/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is vorige week met bijna 8 procent gestegen en heeft hiermee geschiedenis geschreven. De nieuwe week is tevens in het groen geopend, aangezien bitcoin afstand heeft genomen van de 52.000 dollar. De prijsstijging heeft de cryptomarkt voorzichtig laten opbloeien. Ethereum (ETH) is de uitblinker van vandaag, en staat dankzij een grote sprong op zijn hoogste prijs in bijna 2 jaar tijd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers overstijgt $52.000

Bitcoin heeft de week afgesloten op een prijs van 52.137 dollar. Hiermee heeft bitcoin voor het eerst ooit vóór de halving een wekelijkse candle gesloten boven de 0,618 Fibonacci retracement vanaf het hoogtepunt van de cyclus tot het dieptepunt.

Een wekelijkse sluiting boven dit level heeft in het verleden herhaaldelijk geleid tot snelle all-time highs. Uiteraard biedt dit geen garantie dat de koers ook dit keer binnen de kortste keren zijn recordhoogte van 69.000 dollar zal verbreken.

De prijs van bitcoin schommelde gisteren grotendeels tussen de 51.600 en 52.000 dollar. In de avond schoot de prijs plotseling door de 52.000 dollar, waarna een consolidatiefase vlak boven dit niveau werd ingeluid.

Omstreeks 07:00 uur vanochtend maakte de koers een snelle opwaartse beweging, stijgend van 52.000 dollar naar het huidige niveau net onder 52.500 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs in de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

BTC is vooralsnog niet in staat zich te distantiëren van het weerstandsniveau van vlak boven de 52.000 dollar. Bij een correctie zou een prijs van 51.600 dollar redding kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 52.303 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 48.509. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,55% in de plus.

Advertentie

Crypto top 10 kleurt voorzichtig groen, ethereum stijgt 5%

Bitcoin’s bescheiden prijsstijging heeft geresulteerd in een kleine opleving in de cryptomarkt. Het leeuwendeel van de altcoins staat momenteel op een hogere prijs dan gisteren.

Op build ‘n build (BNB) na, die 0,62% heeft ingeleverd, wist iedere top 10-cryptomunt te stijgen. Zo is solana (SOL) met 3,64% gestegen, ripple (XRP) met 1,02% en dogecoin (DOGE) met 3,25%.

Ethereum is de absolute winnaar van vandaag. De ethereum koers is met 5,03% omhoog geschoten, waardoor het de 2.900 dollar heeft gepasseerd. De psychologische weerstand van 3.000 dollar ligt nu binnen handbereik.

De laatste keer dat ethereum boven de 2.900 dollar stond, was begin mei 2022.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,18 XRP of 124,20 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie