Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
13/02/2024 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 08:02 Marktupdates

Bitcoin koers sterk boven $50.000, belangrijke dag voor de boeg

Solana-SOL Ethereum-ETH Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers sterk boven $50.000, belangrijke dag voor de boeg

Foto: hxdbzxy/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren voor het eerst sinds december 2021 weer de 50.000 dollar aangetikt. Een explosieve stijging bracht de koers boven deze mijlpaal, en bitcoin weet zich hier verrassend sterk overeind te houden. Vandaag kunnen we wederom een berg volatiliteit verwachten dankzij de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers. In dit overzicht lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt en wat je vandaag kunt verwachten.

Bitcoin koers opgesloten in nauw bereik, cryptomarkt in spanning
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers consolideert rond $50.000

Bitcoin bewoog gisteren gedurende de ochtend en aan het begin van de middag nog rond de 48.000 dollar. Om 15:00 uur schoot de koers uit het niets in één rechte lijn de lucht in, waardoor de magische grens van 50.000 dollar werd bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De absolute piek staat gelijk aan 50.375 dollar. Sinds gistermiddag beweegt de bitcoin-prijs zijwaarts rond de $50.000, zonder significante koersveranderingen

Mocht de BTC koers een nieuwe sprong maken, dan zou het niveau rond 52.000 – 53.000 dollar de eerstvolgende halte kunnen zijn.

In het geval bitcoin pas op de plaats moet maken, ligt er rond 49.000 dollar een belangrijk steunniveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 50.040 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 46.376. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,06% in de plus.

Advertentie

Crypto top 10 stijgt hard, ethereum en solana als uitschieters

Niet geheel onverwachts heeft de cryptomarkt een flinke boost gekregen. De gehele top 10 cryptomunten kleurt groen.

Zo staat build ‘n build (BNB) 2,86% hoger dan 24 uur geleden, is ripple (XRP) in dit tijdsbestek met 2,06% gestegen en cardano (ADA) met 4,06% gestegen.

Ethereum (ETH), solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn de hardste stijgers van vandaag.

Ethereum (ETH) is met 6,11% de lucht in geschoten en avalanche (AVAX) is met 6,16% gestegen. Solana neemt de leiding met een stijging van 8,15%.

Bitcoin koers opgesloten in nauw bereik, cryptomarkt in spanning
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin vandaag: Amerikaanse CPI

Vandaag zijn alle ogen gericht op de publicatie van de (kern) consumentenprijsindex (CPI) uit de Verenigde Staten.

De CPI meet de gemiddelde prijsverandering van een mandje goederen en diensten die consumenten doorgaans kopen. De kern-variant sluit de volatiele prijzen van voedsel en energie uit.

De verwachting voor de jaarlijkse CPI ligt op 2,9%. Voor de maand december werd er een stijging van 3,4% waargenomen. Maand-op-maand wordt er een stijging van 0,2% verwacht, terwijl deze de vorige keer op 0,3% binnenkwam.

Wat betreft de kern-CPI verwacht men een gemiddelde jaarlijkse prijsstijging van 3,7%, een lichte daling ten opzichte van de 3,9% van december. Net als de vorige keer wordt er een maandelijkse stijging van 0,3% verwacht.

Om 14:30 zal het Bureau of Labor Statistics (BLS) de nieuwe data vrijgeven. Hoger dan verwachte cijfers kunnen een tik uitdelen aan de BTC koers. Logischerwijs kunnen lager dan verwachte cijfers positief uitpakken voor de koers van BTC.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,32 ADA of 130,67 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie