Timo Bult Timo Bult Timo Bult
26/03/2024 07:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2024 07:23 Marktupdates

Bitcoin koers stijgt boven $70.000, analist deelt verwachting

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH Cardano-ADA Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers stijgt boven $70.000, analist deelt verwachting

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoins (BTC) koers is weer terug boven de 70.000 dollar! Gistermiddag vond er plotseling een versnelling plaats. Wel stuit de koers nu op een belangrijk prijsniveau.

BTC koers stijgt op en passeert de 70.000 dollar

Zoals gezegd begon bitcoin gisteren opeens snel te stijgen. De opwaartse trend zette eigenlijk afgelopen vrijdag in. Maar gistermiddag om 14:00 vond een versnelling plaats.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs ongeveer 70.380 dollar. Op de grafieken is te zien dat dit prijsniveau voor nu weerstand biedt. BTC consolideert namelijk en een verdere stijging bleef vooralsnog uit.

Bitcoins koers van de afgelopen 24 uur.
Bitcoins koers van de afgelopen 24 uur. Bron: CoinMarketCap.

Al met al is de prijs van BTC op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) 70.460 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de bitcoin prijs in euro nu 64.760.

Een nieuwe maand staat weer voor de boeg en natuurlijk vraagt iedereen zich af, wat gaat de koning van crypto in deze nieuwe maand doen? Stem op de onderstaande poll om te zien wat andere Crypto Insiders-lezers verwachten!

Crypto-analist: ‘waarschijnlijk meer chop in deze regio’

Voor de komende dagen is het voor de bulls belangrijk de 70.000 dollar overtuigend te breken. Maar als het aan crypto-analist Kaleo ligt is het niet waarschijnlijk dat we vanaf hier hard verder stijgen.

Op social-mediaplatform X toont hij een grafiek waarop een trendlijn te zien is. Volgens de analist is het aannemelijk dat de koers vanaf het huidige weerstandsniveau bij 70.000 dollar weer terug naar deze trendlijn daalt.

“Het zou leuk zijn om vanaf hier ‘up only’ te zien. Maar ik denk dat het waarschijnlijker is dat we nog wat meer ‘chop’ zullen zien in deze prijsregio voordat we verder kunnen stijgen.”

Crypto top 10 kleurt groen: Ethereum stijgt ’t hardst, cardano naar plek 10?

Tot slot werpen we een korte blik op de altcoins. Binnen de top 10 zijn enkel groene cijfers te zien. Zo staat ethereum (ETH) 4,4 procent in het groen en is daarmee de hardste stijger van de top 10. Solana (SOL) stijgt 4 procent en dogecoin (DOGE) 4,2. Cardano (ADA) steeg de afgelopen 24 uur met 2,9 procent.

Het scheelt overigens nog maar 2 miljard dollar aan marktkapitalisatie tussen cardano en avalanche (AVAX). Mocht AVAX harder weten te stijgen dan zou ADA zomaar eens naar plek 10 van de markt geduwd kunnen worden.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie