Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
09/04/2024 08:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 08:06 Marktupdates

Bitcoin sterk boven $71.000, toncoin overstijgt cardano na aankondiging

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin sterk boven $71.000, toncoin overstijgt cardano na aankondiging

Foto: rafapress/Shutterstock

Bitcoin (BTC) schoot gisteren in de ochtend uit het niets hard de lucht in. Dankzij een stijging van 5% bereikte de koers een piek van boven de $72.000. De rest van de dag heeft bitcoin beetje bij beetje in moeten leveren. $71.000 is desalniettemin een sterke bodem gebleken. Het gros van de cryptomarkt heeft een gelijkwaardig patroon vertoont. Toncoin (TON) daarentegen blijft het gaspedaal intrappen nadat gisteren een belangrijke aankondiging werd gedaan.

Bitcoin bereikt hoogste prijs in bijna een maand

Bitcoin passeerde gisteren rond 09:00 uur de grens van $70.000, waarna het erg snel ging. Vlak na 11:00 uur werd de $72.000 veroverd, voor het eerst sinds 15 maart. Na de piek van zo’n $72.700, dat rond 14:00 uur werd aangetikt, zwakte de koers iets af. Bitcoin raakte zijn momentum kwijt en daalde tot onder de $72.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Laat vannacht heeft bitcoin tot twee keer toe de $71.000 getest. Vooralsnog blijkt dit steunniveau sterk genoeg te zijn. Mocht de koers hier alsnog doorheen zakken, ligt rond de $69.000 de volgende belangrijke halte.

Op de weg omhoog is de recordprijs van $73.800, van 14 maart, plotseling binnen handbereik komen te liggen. Bitcoin heeft nog maar een stijging van minder dan 4% nodig om een nieuwe all-time high neer te zetten.

Opvallend is dat de bitcoin spot Exchange-Traded Funds gisteren een bijzonder slechte dag hebben beleefd. Alle fondsen tezamen verloren gisteren maar liefst $223,8 miljoen, zo blijkt uit data van Farside Investors. Het betreft een van de slechtste dagen sinds de lancering op 11 januari.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 71.017 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.417. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,09% in de plus.

Toncoin gaat als een raket

Toncoin (TON) steelt momenteel de show in het cryptoland. De aan Telegram verwante altcoin staat maar liefst op een 27,13% hogere prijs dan 24 uur geleden. De prijsexplosie heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het nieuws dat The Open Network, in samenwerking met Hashkey en Oyster Labs, een eigen smartphone op de markt zullen brengen. Gisteren werd de zogenoemde Universal Basic Smartphone (UBS) geïntroduceerd, die zal dienen als belangrijke toegangspoort voor de massale adoptie van op TON-gebaseerde Web3-projecten.

Toncoin heeft zelfs cardano (ADA) ingehaald wat betreft marktkapitalisatie, en is nu de 9e grootste crypto van de sector.

Andere top 10-cryptomunten hebben ook forse stijgingen beleefd de afgelopen dag. Zo is ethereum (ETH) met 7,60% gestegen, ripple (XRP) met 4,14% en cardano met 4,55%. Niet iedereen kleurt echter groen. Dogecoin (DOGE) en BNB (BNB) zijn beiden nipt onderuit gegaan, met respectievelijk 0,70% en 0,42%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie