Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
08/02/2024 07:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2024 07:54 Marktupdates

Bitcoin stijgt hard en knalt door $44.000, crypto markt bloeit op

Bitcoin-BTC Solana-SOL Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin stijgt hard en knalt door $44.000, crypto markt bloeit op

Foto: Champ008/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) staat voor het eerst in ongeveer een maand tijd weer boven de 44.000 dollar. Bitcoin heeft zijn driehoekspatroon aan de bovenkant verlaten en heeft hiermee een einde gemaakt aan zijn lange consolidatiefase. In deze ochtendupdate bespreken we de explosieve koersbeweging van bitcoin en werpen we een blik op de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers schiet omhoog

Al meer dan een week bewoog bitcoin in een zogeheten ‘descending triangle’, een driehoekspatroon met steeds lagere hoogtepunten en steeds hogere dieptepunten. Gisteren aan het eind van de middag begon de koers plotseling te stijgen, waardoor de bovenste trendlijn gepasseerd werd.

Rond 18:00 uur hing de koers nog om en nabij de 43.000 dollar, maar iets na 21:00 uur werd de grens van 44.000 dollar gepasseerd. Na middernacht resulteerde een nieuwe stijging in een koerspiek van bijna 44.800 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De laatste keer dat bitcoin op een dergelijke prijs stond was op 12 januari, slechts 2 dagen na de historische goedkeuring van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s).

Ondanks het feit dat bitcoin op hogere prijzen heeft gestaan de afgelopen maanden, zijn de wekelijkse candles iedere keer onder de 44.000 dollar afgesloten. Mocht de huidige week boven de 44.000 dollar geëindigd worden, dan zou dit een erg bullish signaal zijn.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 44.526 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 41.220. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,79% in de plus.

Advertentie

Top 10 crypto schiet omhoog, solana en cardano in de schijnwerpers

De prijsstijging van bitcoin heeft de rest van de markt een flinke boost gegeven. Bijna alle grote altcoins kleuren momenteel groen.

De gehele top 10 cryptomunten staat significant hoger dan 24 uur geleden. Zo is ethereum (ETH) 2,61% gestegen, ripple (XRP) met 2,01% en dogecoin (DOGE) met 2,16%.

Solana (SOL) en cardano (ADA) zijn de grootste winnaars van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 5,84% en 5,08%.

Crypto radar: Bitcoin koers zakt weer – markt kleur opnieuw rood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,98 ADA of 21,06 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie