Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2024 16:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2024 16:55 Marktupdates

Crypto Radar: bitcoin crasht verder, nadert $63.000 – memecoins bloeden

Bitcoin-BTC dogwifhat-DOGWIFHAT
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: bitcoin crasht verder, nadert $63.000; memecoins getroffen

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is gedaald tot een nieuw dieptepunt van vlak boven de $63.000, wat de laagste prijs sinds 15 mei markeert. Gisteren zorgde de doorbraak van bitcoin boven de $66.000 nog voor optimisme in de cryptomarkt, maar vandaag is de markt weer in zijn vertrouwde negatieve sleur teruggekeerd. Terwijl bitcoin een bloedbad richting $60.000 lijkt te riskeren, hebben ook altcoins weer harde klappen gekregen vandaag. In deze marktupdate delen we de meest opvallende koersbewegingen van de afgelopen dag.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,46 biljoen dollar, wat 1,9% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 59.883 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 64.012 dollar. Bitcoin heeft nu 51,3% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
 • Er is voor 80,96 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

Bitcoin lijkt zijn steunniveau van om en nabij de $64.500 te zijn verloren. De kans op een verdere crash richting de volgende halte van vlak boven de $60.000 lijkt met de dag toe te nemen. Hier zullen de bulls alles op alles moeten zetten om stand te houden, aangezien dit de onderkant van de maandenlange consolidatiefase markeert.

De hardste crypto stijgers, waaronder fantom (FTM)

Hoewel bitcoin zijn neergaande trend in een hogere versnelling heeft voortgezet, zijn er wat altcoins die aan een daling zijn ontsnapt. Binnen de gehele top 100 zijn er zo’n 20 altcoins die groen kleuren. De grootste stijgers uit de top 100 zijn fantom (FTM), notcoin (NOT) en uniswap (UNI). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Fantom (FTM): +6,83%
 • Notcoin (NOT): +4,26%
 • Uniswap (UNI): 4,18%
 • Ethereum name service (ENS): +4,08%
 • Gala (GALA): +3,39%

De hardste crypto dalers, waaronder dogwifhat (WIF)

De meeste altcoins gaan vandaag logischerwijs bitcoin achterna met een prijsdaling. Altcoins hebben de afgelopen tijd al veel harde klappen ontvangen, maar vandaag blijven de dalingen enigszins binnen de perken. Veel munten staan echter significant lager dan gisteren. De grootste dalers uit de top 50 zijn dogwifhat (WIF), monero (XMR) en bittensor (TAO). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Dogwifhat (WIF): -7,37%
 • Monero (XMR): -5,01%
 • Bittensor (TAO): -4,98%
 • Arweave (AR): -3,28%
 • Render (RNDR): -3,13%

Net buiten de top 50 zijn er nog meer memecoins die in de lijst van hardste dalers genoteerd zijn. Floki (FLOKI) en bonk (BONK) trekken aandacht met dalingen van respectievelijk 4,31% en 3,91%.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het beursgenoteerde MicroStrategy, een van de grootste bitcoin-houders ter wereld, kondigde vandaag een nieuwe bitcoin-aankoop aan. De Amerikaanse softwareleverancier heeft 11.931 bitcoins aangeschaft voor een totaalbedrag van ongeveer 786 miljoen.

De aankoop is bewerkstelligd met de eerder aangekondigde uitgifte van converteerbare obligaties.

Het totale BTC-bezit van MicroStrategy komt nu uit op 226.331 BTC, ter waarde van ongeveer $14,6 miljard.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin koers crasht hard na Iraanse aanval op Israël, cryptomarkt diep rood
Crypto Radar: Bitcoin koers volatiel en duikt naar beneden 
Advertentie