Timo Bult Timo Bult Timo Bult
31/03/2024 16:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 16:12 Marktupdates

Crypto Radar: Bitcoin koers stijgt, analist positief over uitbraak

icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: Bitcoin koers stijgt, analist positief over uitbraak

Foto: insta_photos/Shutterstock

Bitcoins (BTC) koers is op 1e Paasdag in waarde gestegen. De stijging brengt de koers weer boven de 70.000 dollar. Volgens analist Trader Tardigrade hervat BTC hiermee de vorming van een positief patroon.

Pak alleen vandaag nog de 20 euro gratis welkomstbonus bij Bitvavo. Maak via deze link een account aan en handel samen met meer dan een miljoen Nederlanders in meer dan 200 cryptocurrencies.

BTC koers consolideert, een opzet voor verdere stijging?

Bitcoin werd op zaterdag nog afgewezen bij 70.000 dollar, maar kon afgelopen nacht toch weer iets in waarde stijgen. Ook gedurende de middag laat de crypto groene cijfers zien.

De bitcoin koersgrafiek van de afgelopen 24 uur afkomstig van CoinMarketCap.
De koers van bitcoin begon afgelopen nacht te stijgen. – Bron: CoinMarketCap

Ondanks de stijging staat bitcoin slechts 0,6 procent in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Sinds afgelopen nacht staat de BTC koers 1,5 procent in de plus.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin 70.616 dollar op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is bitcoins prijs in euro 65.451.

‘Bij uitbraak hervat bitcoin opwaartse trend’

Trader Tardigrade, een analist met bijna 50.000 volgers op X, laat in een post zien dat de BTC koers een opwaartse driehoek aan het vormen is. De huidige stijging is daar een voortzetting van, stelt de analist.

Dit patroon kan een indicator zijn dat de opwaartse trend die vooraf ging aan de vorming van de driehoek, voortgezet kan gaan worden. Trader Tardigrade noemt hierbij verschillende belangrijke factoren.

Zo was er dus een opwaartse trend voorafgaand aan de driehoeksformatie. Vervolgens zien we een consolidatie met een stijgende opwaartse trendlijn terwijl de koers weerstand vindt aan de bovenzijde van het patroon.

“Zodra de koers uitbreekt boven de bovenste lijn zal BTC zijn opwaartse trend voortzetten.”

Het is van belang te beseffen dat deze analyse afkomstig is van een analist op basis van een enkel patroon op de grafiek. In het verleden behaalde resultaten bieden nooit garantie voor de toekomst.

Dogwifhat en fantom opvallende stijgers

Tot slot werpen we een blik op de altcoins. Binnen de top 10 is de situatie grotendeels stabiel. Ethereum (ETH) is met een stijging van 2,2 procent ten opzichte van 24 uur geleden de grootste stijger. De grootste daler is dogecoin (DOGE) met -1,3 procent.

Niet alle memecoins doen het overigens slecht. Dogwifhat (WIF) de nummer 29, staat ruim 7 procent in de plus. Ook pepe (PEPE) doet het weer goed en staat 5,3 procent in de plus. Fantom steeg 6 procent terwijl KuCoin token (KCS) een stuiter lijkt te ervaren na het negatieve nieuws van afgelopen week. KCS steeg 5 procent.

Alleen vandaag nog: 20 euro gratis crypto bij Bitvavo

Overweeg je in crypto te investeren of ermee te handelen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft Bitvavo een gratis welkomstbonus van 20 euro weg aan nieuwe gebruikers. Met deze 20 euro kunnen nieuwe gebruikers meteen een of meerdere van de 200 op Bitvavo-ondersteunde cryptocurrencies kopen.

Let op: deze actie loopt vandaag, 31 maart, af. Klik op de onderstaande knop om een account aan te maken.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie