Simon Bosch Simon Bosch
01/01/2023 10:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/01/2023 10:37

3 boeken die je als Bitcoin-investeerder móét hebben

Nieuws
3 boeken die je als Bitcoin-investeerder móét hebben

Foto: MOZCO Mateusz Szymanski/Shutterstock

Als je interesse hebt in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, dan komt dat niet zomaar uit de lucht vallen. Dan komt dat doordat ergens je interesse in het fenomeen ‘crypto’ en blockchain is gewekt. Het kan geen kwaad om die interesse te blijven voeden. Naast crypto nieuws en houtsnijdende analyses zijn boeken daar een uitstekend medium voor. Hier vind je onze leestips voor 2023.

Grayscale’s bitcoin ETF-uitstroom op recordlaagte, teken van keerpunt?

Ons geld is stuk – en waarom bitcoin de oplossing is (Bert & Peter Slagter)

De crypto-wereld is niet voor iedereen even toegankelijk. Want niet iedereen neemt de tijd en moeite om de achterliggende gedachte van crypto aandachtig te bestuderen. Tuurlijk, ons geld wordt minder waard en er is niemand die hier iets tegen kan beginnen. Maar het ligt iets ingewikkelder dan dat.

In Ons geld is stuk – en waarom bitcoin de oplossing is lees je waarom cryptocurrencies een fundamenteel nieuw begin zijn voor ons hele financiële systeem en voor het begrip ‘geld’. Een garantie dat het een succes wordt hebben crypto en bitcoin niet – dat heeft natuurlijk niets in de wereld. De auteurs zetten op toegankelijke wijze uitgebreid uiteen waarom het wel een succes zou kunnen worden én waarom niet.

Advertentie

De intelligente belegger (Benjamin Graham)

De intelligente belegger is zonder twijfel een klassieker waar iedere investeerder op zijn minst iets aan heeft. Graham was de mentor van Warren Buffet, die tegenwoordig in één adem genoemd wordt met ‘beleggen’. Sommige aspecten van investeren zijn universeel, en gelden dus ook voor crypto-HODL’ers en -handelaren.

Als je een bewezen strategie hanteert neem je al een hoop zorgen weg. Effectief leren denken is een belangrijk onderdeel van dit boek, daarom is het zelfs na ruim 70 jaar nog steeds erg praktisch. Helaas is het niet het meest makkelijke boek.

4 rechtszaken die de toekomst van crypto kunnen beïnvloeden

Market Wizards – Interviews with top traders (Jack D. Schwager)

Wil je weten hoe de grootste en meest succesvolle beleggers hun ding doen? Geld verdienen en het vooral ook behouden is waar iedere belegger en handelaar naar streeft, maar de individuen die Schwager voor dit boek heeft geïnterviewd springen toch wel boven de gemiddelde investeerder uit.

Legendarische namen als Paul Tudor Jones en Michel Steinhardt komen uitgebreid aan het woord. Er is ook een deel twee genaamd ‘New Market Wizards’. Helaas zijn ze er op het moment alleen in het Engels, en het is een echt pittig boek.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto Encyclopedie – Alles over bitcoin, cryptovaluta en blockchain-technologie (Krijn Soeteman)

Word je helemaal gek van de vreemde termen in de crypto-wereld? Het is niet zo gek dat je niet direct weet wat Proof-of-Work, staking, of smart contract betekent. Je kunt moeilijk doen, maar je kunt het ook gewoon gemakkelijk opzoeken in een boek waarvan je zeker weet dat de omschrijving correct is.

De Crypto Encyclopedie van Krijn Soeteman kan je uitstekend helpen. Het boek is niet alleen te raadplegen als je op zoek bent naar een bepaald woord. Je kunt hem ook gewoon lezen, het leest namelijk niet vervelend. Er worden zelfs dingen uitgelegd met plaatjes.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie