Dylan Laat Dylan Laat
05/07/2024 10:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2024 10:26

3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde

Foto: hxdbzxy/Shutterstock

De crypto markt verkeert momenteel in paniek en onrust, met veel projecten die forse dalingen zien, waaronder ook bitcoin (BTC). Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan deze neerwaartse trend. In dit artikel zetten we de belangrijkste redenen voor de huidige daling op een rij, zodat je precies weet wat er momenteel speelt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Duitse overheid en Mt. Gox verhogen verkoopdruk

Een belangrijke factor is de verkoopdruk vanuit de Duitse overheid en de terugbetalingen van de failliete exchange Mt. Gox. De Duitse overheid heeft een aanzienlijke hoeveelheid in beslag genomen bitcoins naar verschillende exchanges gestuurd, ter waarde van ongeveer $175 miljoen. Justin Sun, oprichter van Tron, heeft aangeboden om alle bitcoins van de Duitse overheid buiten de beurs om te kopen om de impact op de markt te minimaliseren. Tegelijkertijd zorgen de aanstaande Mt. Gox terugbetalingen, die bijna $10 miljard aan bitcoin en bitcoin cash betreffen, voor angst voor een massale verkoopgolf. Hoewel experts benadrukken dat deze angst ongegrond is en de markt de gebeurtenis al in de prijs heeft verwerkt, draagt het bij aan het negatieve sentiment.

Advertentie

Bitcoin ETF’s presteren ondermaats

Ten tweede presteren bitcoin ETF’s minder goed dan verwacht. Na een periode van instroom, zagen de fondsen plotseling een ommekeer met een miljoenen uitstroom, waar sinds de lancering van de ETF enkel positieve cijfers waren, blijkt de trend momenteel gekeerd. Hoewel de huidige uitstroom relatief meevalt vergeleken met eerdere records, zorgt het toch voor onzekerheid in de markt.

Zorgen over Amerikaanse economie drukken sentiment

Ten derde zijn er zorgen over de Amerikaanse economie. Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, gaf aan dat er meer overtuiging nodig is voordat de rente verlaagd kan worden. Dit heeft de kans op een renteverlaging in september iets verkleind, wat een negatieve invloed heeft op de stemming in de markt.

MiCA regelgeving zorgt voor onzekerheid rondom USDT

Daarnaast is er onzekerheid rondom USDT (Tether). Nieuwe Europese regelgeving, bekend als MICA, verplicht exchanges om te stoppen met het aanbieden van USDT. Dit kan leiden tot paniek in de markt, aangezien USDT een belangrijke rol speelt in de liquiditeit van de cryptomarkt.

Lange termijn vooruitzichten blijven positief

Ondanks deze uitdagingen, is het belangrijk om te onthouden dat bitcoin in het verleden altijd hersteld is van dergelijke dalingen. Analisten schatten dat de bodem rond de $50.000 ligt, gebaseerd op historische gegevens en de toegenomen institutionele acceptatie van bitcoin. Op de lange termijn blijft het sentiment positief, met veel experts die geloven in het potentieel van bitcoin als waardeopslag en betaalmiddel.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Advertentie
crypto-insiders-icon