Timo Bult Timo Bult
10/06/2020 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:33

‘36% van institutionele beleggers bezit digitale activa,’ nieuw onderzoek Fidelity

Nieuws
'36% van institutionele beleggers bezit digitale activa,' blijkt uit nieuw onderzoek Fidelity

Uit een onderzoek van de financiële dienstverlener Fidelity blijkt dat een aanzienlijk deel van de institutionele beleggers digitale activa zoals cryptocurrencies bezit. Fidelity stelt dat de bevindingen overeenkomen met het beeld dat zijn digitale activa-tak, Fidelity Digitale Assets, ziet.
In het onderzoek wordt gesteld dat maar liefst 80 procent van de ondervraagde investeerder interesse heeft in de crypto-markt. Er zijn drie voornamelijke redenen waarom zij zo geïnteresseerd zijn. In het document valt te lezen:

Bijna 80% van de institutionele beleggers vindt iets aantrekkelijks aan digitale activa, met investeerders in Amerika en Europa die aangeven dat de volgende aspecten het interessantst zijn: niet gecorreleerd aan andere activaklassen (36%); een innovatief technologisch spel (34%); en grote potentiële stijging (33%).

Daarnaast valt te lezen dat een aanzienlijk aantal investeerders al digitale activa bezit:

Van bijna 800 institutionele beleggers in de Verenigde Staten en Europa zegt 36% van de respondenten momenteel te investeren in digitale activa, en 6 op de 10 gelooft dat digitale activa een plaats hebben in hun beleggingsportefeuille.

Fidelity vroeg de investeerders die nog niet zijn ingestapt ook wat de grootste obstakels zijn voor hen om in te stappen. De resultaten geven aan dat vooral de volatiliteit van de koersen een probleem vormt:

Onder de genoemde obstakels voor de adoptie van digitale activa waren prijsvolatiliteit (53%), zorgen over marktmanipulatie (47%) en gebrek aan fundamentele factoren om de juiste waarde te meten (45%).

Al met al bevestigen de bevindingen de trends die Fidelity Digital Assets ziet bij haar producten. Volgens hen wordt de interesse in de opkomende markt namelijk steeds groter:

Deze resultaten bevestigen een trend die we in de markt zien naar een grotere interesse in en acceptatie van digitale activa als een nieuwe beleggingscategorie. Dit blijkt duidelijk uit de veranderende samenstelling van onze klanten, die zich uitstrekt van crypto-native fondsen tot pensioenen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie