Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘36% van institutionele beleggers bezit digitale activa,’ nieuw onderzoek Fidelity

Uit een onderzoek van de financiële dienstverlener Fidelity blijkt dat een aanzienlijk deel van de institutionele beleggers digitale activa zoals cryptocurrencies bezit. Fidelity stelt dat de bevindingen overeenkomen met het beeld dat zijn digitale activa-tak, Fidelity Digitale Assets, ziet.

In het onderzoek wordt gesteld dat maar liefst 80 procent van de ondervraagde investeerder interesse heeft in de crypto-markt. Er zijn drie voornamelijke redenen waarom zij zo geïnteresseerd zijn. In het document valt te lezen:

Bijna 80% van de institutionele beleggers vindt iets aantrekkelijks aan digitale activa, met investeerders in Amerika en Europa die aangeven dat de volgende aspecten het interessantst zijn: niet gecorreleerd aan andere activaklassen (36%); een innovatief technologisch spel (34%); en grote potentiële stijging (33%).

- Advertentie -

Daarnaast valt te lezen dat een aanzienlijk aantal investeerders al digitale activa bezit:

Van bijna 800 institutionele beleggers in de Verenigde Staten en Europa zegt 36% van de respondenten momenteel te investeren in digitale activa, en 6 op de 10 gelooft dat digitale activa een plaats hebben in hun beleggingsportefeuille.

Fidelity vroeg de investeerders die nog niet zijn ingestapt ook wat de grootste obstakels zijn voor hen om in te stappen. De resultaten geven aan dat vooral de volatiliteit van de koersen een probleem vormt:

Onder de genoemde obstakels voor de adoptie van digitale activa waren prijsvolatiliteit (53%), zorgen over marktmanipulatie (47%) en gebrek aan fundamentele factoren om de juiste waarde te meten (45%).

Al met al bevestigen de bevindingen de trends die Fidelity Digital Assets ziet bij haar producten. Volgens hen wordt de interesse in de opkomende markt namelijk steeds groter:

Deze resultaten bevestigen een trend die we in de markt zien naar een grotere interesse in en acceptatie van digitale activa als een nieuwe beleggingscategorie. Dit blijkt duidelijk uit de veranderende samenstelling van onze klanten, die zich uitstrekt van crypto-native fondsen tot pensioenen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.239,88 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.239,88 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...