Rico Engelbarts
04/06/2018 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2018 11:08

Abu Dhabi Ports lanceert eerste binnenlandse blockchain solution voor logistiek

Nieuws
Abu_Dhabi_Ports_lanceert_binnenlandse_blockchain_solution_voor-logistiek

Maqta Gateway LLC, een dochteronderneming van Abu Dhabi Ports, is de eerste entiteit in Abu Dhabi geworden die haar eigen blockchain solution implementeerde, meldde Construction Business News op 2 juni.
Maqta Gateway heeft Silsal ontwikkeld; een op blockchain gebaseerde technologie die tot doel heeft de efficiëntie in de scheepvaart- en logistieke sector te verbeteren.
Volgens Contruction Business News zal Silsal aanvankelijk beschikbaar zijn voor expediteurs en hun klanten, waarbij het nieuwe systeem wordt uitgerold naar “de rest van de handelsgemeenschap als een aanvulling op de bestaande mPCS (Maqta’s Port Community System)”.
Met behulp van een interne blockchain hoopt Abu Dhabi Port papierwerk te verminderen, real-time statusupdates mogelijk te maken en informatie-uitwisseling te versnellen.
Silsal is intern ontwikkeld in het Digital Innovation Lab van Maqta Gateway en is in de praktijk getest met strategische klanten van Abu Dhabi Ports, meldt Constuction Business News. Dr. Noura Al Dhaheri, CEO van Maqta Gateway, zei:

Blockchain is een belangrijke stap in de digitalisering van handel.

Naast de blockchain heeft Maqta Gateway haar eigen systeem voor digitale identiteit gecreëerd dat alle soorten transportdocumenten kan versleutelen. Dit, zegt dr. Al Dhaheri, “zal de noodzaak van wachtwoorden, die vaak een veiligheidsrisico vormen, om toegang te verkrijgen wegnemen”
De logistieke sector en de scheepvaartindustrie blijven zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van blockchain solutions, waarbij het World Economic Forum schat dat de technologie 20% van de totale kosten van fysiek transport wereldwijd zou kunnen besparen en de CEO van FedEx het de “volgende grens” voor wereldwijde toeleveringsketens noemde.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie