Home Nieuws Abu Dhabi Ports lanceert eerste binnenlandse blockchain solution voor logistiek

Abu Dhabi Ports lanceert eerste binnenlandse blockchain solution voor logistiek

- Advertentie -

Maqta Gateway LLC, een dochteronderneming van Abu Dhabi Ports, is de eerste entiteit in Abu Dhabi geworden die haar eigen blockchain solution implementeerde, meldde Construction Business News op 2 juni.

Maqta Gateway heeft Silsal ontwikkeld; een op blockchain gebaseerde technologie die tot doel heeft de efficiëntie in de scheepvaart- en logistieke sector te verbeteren.

Volgens Contruction Business News zal Silsal aanvankelijk beschikbaar zijn voor expediteurs en hun klanten, waarbij het nieuwe systeem wordt uitgerold naar “de rest van de handelsgemeenschap als een aanvulling op de bestaande mPCS (Maqta’s Port Community System)”.

Met behulp van een interne blockchain hoopt Abu Dhabi Port papierwerk te verminderen, real-time statusupdates mogelijk te maken en informatie-uitwisseling te versnellen.

Silsal is intern ontwikkeld in het Digital Innovation Lab van Maqta Gateway en is in de praktijk getest met strategische klanten van Abu Dhabi Ports, meldt Constuction Business News. Dr. Noura Al Dhaheri, CEO van Maqta Gateway, zei:

Blockchain is een belangrijke stap in de digitalisering van handel.

Naast de blockchain heeft Maqta Gateway haar eigen systeem voor digitale identiteit gecreëerd dat alle soorten transportdocumenten kan versleutelen. Dit, zegt dr. Al Dhaheri, “zal de noodzaak van wachtwoorden, die vaak een veiligheidsrisico vormen, om toegang te verkrijgen wegnemen”

De logistieke sector en de scheepvaartindustrie blijven zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van blockchain solutions, waarbij het World Economic Forum schat dat de technologie 20% van de totale kosten van fysiek transport wereldwijd zou kunnen besparen en de CEO van FedEx het de “volgende grens” voor wereldwijde toeleveringsketens noemde.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...