Rico Engelbarts
10/09/2020 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2020 06:08

Activision ontvangt patent voor blockchain-gaming, dit is wat ze ermee willen doen

Nieuws
Activision ontvangt patent voor blockchain-gaming, dit is wat ze ermee willen doen

Activision, een gigantische game-ontwikkelaar heeft onlangs een patent gekregen die het toestaat data te verzamelen van spelers die gebruikmaken van openbare blockchains.
Op 8 september werd het patent toegekend, ongeveer twee jaar nadat het voor het eerst aangevraagd werd. In het patent werden vooral de hoofdzakelijke argumenten benoemd die blockchain-enabled gaming definiëren. Voornamelijk de portabiliteit van informatie, bij uitstek het versturen en ontvangen van in-game goederen van het ene spel naar het ander.
Uit het patent is niet duidelijk op te maken of Activision ook echt van plan is het de blockchain technologie te gebruiken. Vandaag de dag heeft Activision nog geen publiekelijke uitspraken gedaan over het gebruik, het lijkt er nu op dat het slechts een ingang is in dit nieuwe domein die wellicht in de toekomst benut wordt.
Een voorbeeld van een blockchain toepassing in het patent werd genoemd onder het hoofdstuk “Ranking of Players.” Er werd als voorbeeld genoemd dat de universele rank van bijvoorbeeld een first person shooter (FPS games) opgeslagen en samengevat kan worden. De speler kan dan inzien wat zijn gemiddelde rank is over alle games die hij speelt.

“In praktijk kan een speler zijn vooruitgang en data inzien van gameservers 105, 106 (FIG.1) of via API’s van derde partijen die toegang geven tot dergelijke data. Het is ook mogelijk data te halen uit een publieke blockchain of de website te scrapen. Het huidige systeem scant data uit de blockchain of van de website en zoekt op bepaalde zinnen en datasets, kopieert deze en plakt het in een andere relevante database.”

Deze prestatiedata kan worden gebruikt om eerlijke matchmaking te kunnen realiseren. Dat houdt in dat spelers van een soortgelijk niveau tegen elkaar komen te spelen.
Verder komt er in het patent naar voren dat de blockchain geoptimaliseerd is voor het opslaan van match data van een groot aantal spelers die veel verschillende soorten games spelen.
Het volledige patent is hier te lezen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie