Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
10/06/2024 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2024 14:42

2 crypto die na de zomer een marktwaarde van $25 miljard kunnen behalen

Dogecoin-DOGE Toncoin-TON
icon-altcoins
Altcoin nieuws
2 crypto die na de zomer een marktwaarde van $25 miljard kunnen behalen

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

De cryptomarkt beleeft een volatiele periode nadat het langere tijd juist erg stabiel was. De volatiliteit is echter omlaag en zien veel altcoins forse dalingen van rond de 5% tot 10% in de afgelopen week.

De daling biedt echter ook kansen. Volgen analisten zijn er twee cryptoprojecten die veel potentie laten zien. Het gaat om dogecoin (DOGE) en toncoin (TON).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin (DOGE) whales zijn weer actief

De memecoin Dogecoin bereikte nog in maart zijn lokale piek van rond de 0,22 dollar. Inmiddels handelt het bijna 35 procent lager met een waardering van ongeveer 0,145 dollar. De analisten  suggereren op basis van recente activiteiten op de Dogecoin blockchain dat de daling mogelijk tijdelijk is.

Er is namelijk een significante toename van whale activiteit waargenomen, met meer dan 150 DOGE transacties, elk ter waarde van meer dan 1 miljoen dollar, op één dag. Dit is de hoogste activiteit sinds midden april.

Deze toename in whale transacties duidt erop dat grote investeerders potentie blijven zien in het memecoinproject. Hoewel de koers momenteel lager staat dan we gewend zijn, zou dit een positief signaal kunnen zijn.

Als het aan de analisten ligt, kan DOGE nog deze zomer een marktkapitalisatie van $25 miljard behalen. Mocht dit uitkomen, zou het een toename betekenen van meer dan 16%. Ontvang nu gratis 73 DOGE (in de vorm van 10 euro welkomsttegoed) wanneer je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo.

Advertentie

Ook Toncoin (TON) whales actief

Toncoin  is de native cryptocurrency van The Open Network (TON), een gedecentraliseerd layer-1 (L1) blockchain platform. Het opmerkelijke verhaal achter het project is dat de populaire messaging-app Telegram het project in 2020 verliet na juridische problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Een onafhankelijke gemeenschap van ontwikkelaars heeft vervolgens het project nieuw leven ingeblazen, met een gigantisch succes tot gevolg.

TON maakte een stormachtige groei door sinds februari dit jaar, waardoor het nu de top 10 is binnengedrongen van crypto’s qua marktkapitalisatie. De digitale munt vestigde enkele dagen geleden een nieuwe all-time high (ATH), om vervolgens met bijna 8% te dalen.

Ook identificeerden de analisten bij Toncoin een significante toename in whale activiteit, met een stijging van 237 procent in transacties door whales op een dag.

Door voortdurende integraties en sterke investeerders interesse is de digitale munt lijkt het project volgens de analisten goed gepositioneerd om tegen de tweede helft van het jaar een marktkapitalisatie van 25 miljard dollar te bereiken, wat een stijging van 85 procent zou betekenen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie