Wessel Kersting Wessel Kersting
26/12/2021 17:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 21:23

3 crypto’s die in 2021 bijzonder hard zijn gestegen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
3 crypto's die in 2021 bijzonder hard zijn gestegen

Foto door Igor Faun/Shutterstock.com

2021 was zonder twijfel een bull markt met bitcoin (BTC) die de markt leidde en zelfs meerdere all-time highs (ATH) wist te maken. Maar niet alle coins presteerden hetzelfde. De ene beter dan de ander. Hieronder nemen we een kijkje naar de top stijgers van het jaar 2021.

Vanaf het begin van het jaar is de totale marktwaarde van de cryptocurrencymarkt met 190% gestegen van $800 miljard naar $2,3 biljoen. Rond begin november wist de markt zelf de $3 biljoen aan te tikken.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een aantal harde stijgers van 2021

De top 10 op basis van marktwaarde zag er net iets anders uit op 1 januari 2021. In deze top 10 stonden nog coins als Litcoin (LTC), Chainlink (LINK) en Bitcoin Cash (BCH). Deze coins zijn verder weggezakt en hebben het stokje doorgegeven aan Solana (SOL), USDC en Avalnache (AVAX) aan het eind van het jaar.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin heeft een prima jaar achter de rug die grotendeels te danken is aan Elon Musk’s social media posts. Op 1 januari van dit jaar was DOGE slechts $0,004 per stuk en eigenlijk waren investeerders ook niet heel enthousiast over de coin. DOGE kreeg in februari haar eerste kleine sprongetje en werd daarna gelanceerd door Musk’s tweets en uitlatingen over de meme coin. 

De koers vloog in april en mei met 1.100% de lucht in naar een ATH van $0.731 op 8 mei. Hierdoor wist de coin de 4e plaats te bemachtigen op basis van marktwaarde. Toch daalde de koers alleen maar vanaf de ATH. 

Ondanks dat heeft DOGE alsnog een prachtig jaar achter de rug. Op het moment van schrijven staat de coin op $0,188. Dit is een stijging van 4600%. Daarnaast is DOGE ook hard gestegen ten opzichte van bitcoin. Waar de coin begon op 168 satoshi staat de koers nu op 3.768 satoshi. 


Solana (SOL)

De officiële token van Solana, de blockchain voor bedrijven, heeft ook een prachtig jaar gehad als we kijken naar het rendement. Aan het begin van het jaar stond SOL nog op $1,47. Op het moment van schrijven staat de coin op $195. Dit is een winst van iets meer dan 13.000% in minder dan een jaar. 

SOL wist een ATH te halen van $266 op 8 november maar kon dit niveau helaas niet lang volhouden nadat de hele markt harde klappen kreeg. Door de stijging staat de coin nu op de 5e plaats op basis van marktwaarde, met een hoogtepunt op de 4e plaats. SOL is in BTC met ongeveer 6.500% gestegen dit jaar.

Solana kreeg veel populariteit doordat de gasprijs van Ethereum erg hard steeg. Dit zorgde ervoor dat investeerders op zoek gingen naar alternatieven en kwamen uit bij Solana. Hierdoor kreeg Solana dit jaar de bijnaam als de ‘“Ethereum killer”. 

Terra (LUNA)

Terra is een gedecentraliseerde financieel betalingsnetwerk en staat op het moment van schrijven in de top 10 grootste cryptocurrencies van de wereld. LUNA begon dit jaar op een koers van $0,65 en was nog redelijk onbekend bij de meeste investeerders.   

De koers begon in maart met een kleine stijging maar bewoog tot juli of augustus vrijwel zijwaarts. De pump die begon in juli bracht LUNA van zo’n $6 naar de ATH van $101,27 die is gemaakt slechts twee dagen geleden. Dit was dus een stijging van ongeveer 15.500%. Op het moment van schrijven staat de koers op $99,40. Dit is een winst van ongeveer 15.300%.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie