Thom Derks Thom Derks
07/02/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2023 18:00

$4 miljoen uit crypto wallet gestolen zonder private key of seed phrase

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Roban $4 millones de una crypto wallet sin contraseña ni frase semilla

Foto: Kovalevich28/Shutterstock

De mede-oprichter van de Web3 metaverse game engine “Webaverse” onthult dat zijn bedrijf het slachtoffer was van een hack ter waarde van 4 miljoen dollar. Dit pijnlijke voorval vond plaats nadat het team een ontmoeting had met potentiële investeerders in een hotellobby in Rome.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gehackt tijdens de vergadering

Het vreemde aan het hele verhaal is volgens mede-oprichter Ahad Shams dat de crypto is gestolen uit een gloednieuwe Trust Wallet en dat de hack plaatsvond tijdens de ontmoeting met de potentiële investeerders.

Shams claimt dat het onmogelijk is dat de dieven de private keys hadden en dat hij op dat moment niet verbonden was met een publiek WiFi-netwerk. Volgens de ondernemer kregen de dieven toegang tot de wallet via een foto van de balans van de wallet.

In een brief die het bedrijf op 7 februari via Twitter publiceerde, leggen Webaverse en Shams uit dat ze een meeting hadden met een man genaamd “Mr. Safra” op 26 november in Rome.

“We raakten in gesprek met ‘Mr. Safra’ over de mail, hadden daarna videogesprekken en hij vertelde enorm enthousiast te zijn over investeringen in Web3-bedrijven,” aldus Shams. Uiteindelijk bleek de fysieke meeting fataal voor het project.

Advertentie

Crypto fondsen gestolen

In de brief van Webaverse staat dat Mr. Safra erop aandrong om een fysieke meeting met hem te regelen in Rome. Voor de ontmoeting wilde hij de identiteitsdocumenten van onder andere Shams hebben, omdat hij in de crypto-wereld eerder was opgelicht.

Hoewel Shams en zijn partners in eerste instantie sceptisch waren over de ontmoeting met Mr. Safra, gingen ze uiteindelijk akkoord. Vervolgens moest Webaverse in de lobby van het hotel in Rome een ‘proof of funds’ laten zien.

Dit moest via een zogenaamde Trust Wallet. Om die reden maakte het team een nieuwe Trust Wallet aan, waar het 4 miljoen dollar aan tegoeden naartoe stuurde. Shams legt uit dat hij dacht dat dit veilig was, omdat ze geen private keys of seed phrases te zien kregen.

Uiteindelijk stapte Mr. Safra even uit de meeting om met zijn bankpartners te overleggen. Hierna keerde hij nooit meer terug en enkele minuten later waren de fondsen uit de wallet verdwenen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie