Thom Derks Thom Derks
07/02/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2023 18:00

$4 miljoen uit crypto wallet gestolen zonder private key of seed phrase

Nieuws
Roban $4 millones de una crypto wallet sin contraseña ni frase semilla

Foto: Kovalevich28/Shutterstock

De mede-oprichter van de Web3 metaverse game engine “Webaverse” onthult dat zijn bedrijf het slachtoffer was van een hack ter waarde van 4 miljoen dollar. Dit pijnlijke voorval vond plaats nadat het team een ontmoeting had met potentiële investeerders in een hotellobby in Rome.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gehackt tijdens de vergadering

Het vreemde aan het hele verhaal is volgens mede-oprichter Ahad Shams dat de crypto is gestolen uit een gloednieuwe Trust Wallet en dat de hack plaatsvond tijdens de ontmoeting met de potentiële investeerders.

Shams claimt dat het onmogelijk is dat de dieven de private keys hadden en dat hij op dat moment niet verbonden was met een publiek WiFi-netwerk. Volgens de ondernemer kregen de dieven toegang tot de wallet via een foto van de balans van de wallet.

In een brief die het bedrijf op 7 februari via Twitter publiceerde, leggen Webaverse en Shams uit dat ze een meeting hadden met een man genaamd “Mr. Safra” op 26 november in Rome.

“We raakten in gesprek met ‘Mr. Safra’ over de mail, hadden daarna videogesprekken en hij vertelde enorm enthousiast te zijn over investeringen in Web3-bedrijven,” aldus Shams. Uiteindelijk bleek de fysieke meeting fataal voor het project.

Advertentie

Crypto fondsen gestolen

In de brief van Webaverse staat dat Mr. Safra erop aandrong om een fysieke meeting met hem te regelen in Rome. Voor de ontmoeting wilde hij de identiteitsdocumenten van onder andere Shams hebben, omdat hij in de crypto-wereld eerder was opgelicht.

Hoewel Shams en zijn partners in eerste instantie sceptisch waren over de ontmoeting met Mr. Safra, gingen ze uiteindelijk akkoord. Vervolgens moest Webaverse in de lobby van het hotel in Rome een ‘proof of funds’ laten zien.

Dit moest via een zogenaamde Trust Wallet. Om die reden maakte het team een nieuwe Trust Wallet aan, waar het 4 miljoen dollar aan tegoeden naartoe stuurde. Shams legt uit dat hij dacht dat dit veilig was, omdat ze geen private keys of seed phrases te zien kregen.

Uiteindelijk stapte Mr. Safra even uit de meeting om met zijn bankpartners te overleggen. Hierna keerde hij nooit meer terug en enkele minuten later waren de fondsen uit de wallet verdwenen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie