Rico Engelbarts
09/05/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2020 09:45

95% van transacties ripple (XRP) en EOS (EOS) zijn waardeloos, blijkt uit onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
95% van transacties ripple (XRP) en EOS (EOS) zijn waardeloos, blijkt uit onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat de meerderheid van de transacties die gedaan worden op drie grote blockchain platformen waardeloos zijn. Deze transacties worden gebruikt voor spam of het airdroppen van waardeloze tokens.
In de paper valt te lezen:

“Uit onze analyse blijkt dat slechts een klein deel van de transacties wordt gebruikt voor waardeoverdracht. In het bijzonder werd 95% van de transacties op EOS veroorzaakt door de airdrop van een momenteel waardeloos token; op Tezos werd 82% van de doorvoer gebruikt om consensus te behouden; en slechts 2% van de transacties op het XRP-grootboek leidt tot waardeoverdrachten.”

PhD student aan het Imperial College London Daniel Perez, University College London researcher Jiahua Xu en Brave chief scientist Benjamin Livshits hebben aan het onderzoek gewerkt. Zij hebben verschillende transactietypes gevolgd op de blockchains van EOS (EOS), Tezos (XTZ) en XRP (XRP) om zo te onderzoeken wat de waarde hiervan was. De conclusie van de paper luidt dat de meerderheid van de transacties waardeloos is.

“Met EOS en XRP hebben de meeste transacties kenmerken die lijken op DoS-aanvallen, DoS, of denial-of-service-aanvallen, zijn cyberaanvallen waarbij grote aantallen computers worden gebruikt om een ​​website of een andere service onder druk te zetten om deze offline te halen.”

De paper schrijft over XRP: “de verwerkingscapaciteit op het XRP-grootboek tijdens onze observatieperiode bleek beladen te zijn met transacties met nulwaarde. We hebben geleerd dat zowel het transactievolume als de tokenwaarde op het XRP-grootboek zeer manipuleerbaar zijn.” XRP transacties zijn uniek in het feit dat het transacties kan laten zien die deels zijn uitbetaald. Dit is bij andere blockchains anders, waar de order is uitbetaald of niet, hier is geen middenweg.
Bij Tezos ligt het net anders en is verklaarbaar waarom er zo veel transacties zijn gedaan die waardeloos zijn, dit komt namelijk doordat XTZ-houders op Tezos kunnen stemmen en dit doen via de blockchain. In de paper stond:

“Voor Tezos, aangezien transacties per blok grotendeels worden overtroffen door verplichte goedkeuringen, is het grootste deel van de doorvoer, 82%, bezet om consensus te behouden.”

Deze transacties hebben dus geen waarde, maar helpen wel mee aan het draaiende houden van de blockchain en hebben dus wel een functie.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie