Ivo Melchers Ivo Melchers
18/01/2023 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2023 17:02

Aantal crypto ontwikkelaars stijgt in 2022, ondanks bearmarkt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Joyseulay/Shutterstock

Het afgelopen jaar zal de boeken in gaan als een keiharde bearmarkt, daar is weinig twijfel over mogelijk. De koers van bitcoin en de gehele cryptomarkt is namelijk flink onderuit gegaan. Het idee dat bearmarkten goed zijn voor bouwers lijkt waar te zijn, aangezien het totale aantal maandelijkse actieve web3-ontwikkelaars in de afgelopen twaalf maanden met 5,4% is gestegen tot meer dan 23.300.

Crypto strijd onder memecoins: Supercomputer voorspelt BONK stijging
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Aantal crypto ontwikkelaars stijgt

Eerdergenoemde wordt geconcludeerd uit een rapport van Electric Capital. Het aantal fulltime-ontwikkelaars is met 15,2% gestegen naar een totaal van meer dan 7.000 ontwikkelaars. Fulltime-ontwikkelaars worden gedefinieerd als degenen die 76% bijdragen aan GitHub commits. GitHub is een platform waarop ontwikkelaars samen software kunnen programmeren. Het aantal ‘eenmalige’ ontwikkelaars is in dezelfde periode, tussen december 2021 en december 2022, met 6,2% gedaald tot meer dan 3.500.

In juni 2022 stond de maandelijkse ontwikkelingsactiviteit op een all-time high en sindsdien zit het dan ook in een neerwaartse trend. Dit heeft voor een deel te maken met de daling van ontwikkelaars in het Terra-ecosysteem (LUNA), nadat het in mei in elkaar zakte. In juni tot en met september daalde het aantal wekelijkse actieve web3-ontwikkelaars met 26%.

In totaal zijn er 61.127 nieuwe ontwikkelaars in de opkomende industrie van cryptocurrencies bijgeschreven, het hoogste ooit gemeten en een stijging van 25,8% vanaf 2021.

Ethereum domineert

Ethereum (ETH) blijft de activiteit van ontwikkelaars domineren, met een toename in het aantal fulltimeontwikkelaars van 9% tot een totaal van 1.873. Dit is meer dan de volgende drie ecosystemen bij elkaar opgeteld: Polkadot (DOT) (752), Cosmos (ATOM) (511) en Solana (SOL) (383).

De achterstand op Ethereum lijkt wel steeds kleiner te worden, aangezien het aantal ontwikkelaars op Cosmos en Solana met respectievelijk 34% en 36% zijn toegenomen. Starknet, een layer 2-oplossing op Ethereum, behoort tot een van de grote middelgrote ecosystemen die een solide run heeft gemaakt in 2022 met een stijging van 214% in het aantal ontwikkelaars.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie