Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/06/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2023 19:00

Aantal Litecoin crypto adressen schiet door het dak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is wat onze analisten nu van de Litecoin koers verwachten

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) maakt, net als Bitcoin (BTC), elke vier jaar een zogeheten halving. Dat betekent dat de beloning voor miners wordt gehalveerd alsmede de uitgifte van nieuwe LTC. De verwachting is dat de prijs hierdoor flink kan stijgen. Dit evenement staat gepland voor augustus en ondertussen is het aantal LTC investeerders al flink aan het stijgen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Litecoin verbreekt mijlpalen

In de afgelopen zeven dagen is het aantal dagelijks actieve litecoin adressen met 28% gestegen. Nog indrukwekkender is het aantal nieuwe LTC adressen, dat met 54,6% is toegenomen. De enorme stijging in het aantal nieuwe adressen komt maar een paar dagen na het bereiken van een mijlpaal van 200 miljoen adressen, meer dan Ethereum (ETH). Met een marktkapitalisatie van $5,64 miljard heeft litecoin de crypto Polygon (MATIC) weer terug ingehaald. Dat maakt litecoin momenteel de 11e grootste altcoin op de markt.

Litecoin maakt hiermee een aantal indrukwekkende ontwikkelingen door. In een tweet berichtte LTC-fan Shan Belew dat litecoin in mei bitcoin in mei heeft overstegen in het aantal nieuwe adressen per dag. Er zijn verschillende factoren die meespelen voor de groei van LTC, maar het aankomende halving event wordt aangewezen als de voornaamste factor.

Iedere vier jaar wordt het aantal Litecoins waarmee een miner wordt beloond voor minen van een block gehalveerd. Op 3 augustus zal de block reward van Litecoin worden gehalveerd van 12.5 tot 6.25 LTC. Vaak gaan halving events gepaard met grote stijgingen in de koers. Dat kan echter ook al gebeuren in de aanloop naar de halving, zoals in 2019.

Advertisement

Litecoin koers daalde flink in juni

Litecoin heeft eerder deze maand, een flinke klap gehad, net als de rest van de markt. Aan het begin van de maand tikte de koers nog een waarde van $97 aan. Nog geen twee weken later werd de munt verhandeld voor $72 per stuk. Momenteel zweeft de koers rond de $77. Mocht litecoin weer willen stijgen, dan moet het eerst de weerstandsgebieden rond $80, $90 en $105 moeten doorbreken.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement