Kevin Schijven Kevin Schijven
25/08/2020 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2020 19:22

Aave (LEND) prijs stijgt enorm hard, bereikt ATH en is nu het grootste DeFi project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Aave (LEND) prijs stijgt enorm hard, bereikt ATH en is nu het grootste DeFi project

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Aave, een decentralized finance (DeFi) leen-protocol, doet het zeer goed de laatste tijd. Het leenplatform profiteert enorm van de exploderende DeFi-markt.
Volgens gegevens van DeFi Pulse zit nu het meest van alle DeFi-projecten in Aave vergrendeld. De total value locked (TVL) van Aave staat nu op $1,45 miljard en is daarmee projecten als Maker, Curve, Compound en Yearn voorbij geschoten.
Op 19 juli stond de TVL nog onder de $250 miljoen en op 14 augustus pas net boven de $500 miljoen. Sindsdien is het bedrag enorm hard omhooggeschoten, een toename van meer dan 170% in minder dan twee weken tijd.
Ook de prijs van de LEND token van Aave is momenteel hard aan het stijgen. Eind 2019 begon deze langzamerhand in waarde toe te nemen toen ook de populariteit van DeFi langzamerhand toenam.
Vanaf begin juni kwam de LEND-koers in een enorme versnelling terecht. LEND steeg van ongeveer $0,06 naar een all-time high (ATH) van $0,725 op 25 augustus. Dat is een groei van maar liefst 1100%. Precies een jaar geleden stond de prijs van LEND nog op $0,0038. Dat betekent dat de koers van LEND met bijna 19.000% is toegenomen in een jaar.
Het Aave team heeft een aantal grote aankondigingen gemaakt de laatste tijd. De eerste is het “Aavenomics” voorstel. Hiermee gaat het project gedecentraliseerd bestuur introduceren waarbij 1,3 miljard LEND tokens worden omgezet in 13 miljoen nieuwe AAVE governance tokens.


Ook introduceerde Aave begin deze maand een kredietdelegatieprotocol:


Tevens meldt The Block Crypto op 24 augustus dat Aave op 7 juli een vergunning ontvangen had van de Financial Conduct Authority (FCA), de Britste financiële toezichthouder:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie