Kevin Schijven Kevin Schijven
05/08/2021 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2021 12:08

AccuWeather lanceert Chainlink (LINK) node om weersinformatie te leveren aan blockchains als Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AccuWeather lanceert Chainlink (LINK) node om weersinformatie te leveren aan blockchains als Ethereum

AccuWeather, een zeer populaire Amerikaans bedrijf en app voor weervoorspellingen, gaat zijn weergegevens doorgeven aan blockchains door een Chainlink (LINK) node te lanceren. Dat kondigt het weerbedrijf op 4 augustus aan:

Chainlink is een op Ethereum (ETH) gebaseerd netwerk van zogeheten oracles. Deze orakelen maken het mogelijk om zogeheten real world data of off-chain data naar smart contracts te brengen. Chainlink is inmiddels met meerdere grote blockchain-netwerken compatibel.

AccuWeather gaat weergegevens aan smart contracts leveren door de weer API’s van het bedrijf te verbinden met de Chainlink oracle. De API’s van AccuWeather bevatten weersinformatie als temperatuur, neerslag, luchtvochtigheid, windsnelheid en waarschuwingen over natuurrampen.

Deze verbinding opent de deuren voor allerlei nieuwe functionaliteiten. Het persbericht noemt enkele voorbeelden op zoals automatische aanpassingen in supply chains (toeleveringsketenen) wanneer het weer verandert om deze veilig te stellen.

Een ander voorbeeld is de verbinding van zogeheten prediction markets met weervoorspellingen. Dat maakt het mogelijk om jezelf in te dekken en te verzekeren tegen toekomstige extreme weersomstandigheden als droogtes of zeespiegelstijgingen.

“Innovatie zit in ons DNA bij AccuWeather en de integratie van Chainlink toont een andere manier waarop we best-in-class producten leveren aan gebruikers en consumenten in een divers en groeiend aantal platforms en ruimtes. Als een van de eerste weergerelateerde dataproducten die zich bij Chainlink voegen, zijn we verheugd om ons bereik uit te breiden om waarde te brengen aan de opkomende op blockchain gebaseerde markt.”

Aldus Kurt Fulepp, Global Chief Product Officer van AccuWeather. Chainlink organiseert overigens later vandaag nog SmartCon, een groot evenement omtrent smart contracts waar meer dan 200 cryptocurrency projecten aanwezig zullen zijn:

AccuWeather waarschuwde eerder vandaag nog dat Japan wellicht onder extreem weer kan lijden in het laatste weekend van de Olympische Spelen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie