Thom Derks Thom Derks
22/12/2022 12:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2022 12:03

Advocaat John Deaton: “Mensen verspreiden bewust roddels over XRP”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Encuesta de Ripple: 97% de las empresas de pago creen en criptomonedas

Foto: Paparacy/Shutterstock

Als het aan advocaat John E. Deaton ligt, dan wint Ripple de rechtszaak met de SEC in 2023. Het verbaast Deaton dat mensen nog steeds “roddels” over XRP verspreiden, ondanks dat de Amerikaanse overheid volgens hem in 2014 al erkende dat de asset waarde heeft. Deaton reageerde hiermee op YouTuber ‘Tyler Durden,’ die het vooral over bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) heeft.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De kritiek op XRP

Het is volgens de YouTuber bizar dat we inmiddels bijna in het jaar 2023 zitten en dat munten als XRP, ADA en LINK nog bestaan. “Niemand weet waarom deze munten überhaupt bestaan”, zegt hij. Volgens Deaton is die kritiek echter zwaar onterecht, daar de Amerikaanse overheid in 2014 al een rapport publiceerde, waarin het omschrijft hoe en waarom XRP waarde vertegenwoordigt.

“XRP is een virtuele valuta binnen het decentrale betaalsysteem van Ripple, dat de conversie van de ene naar de andere valuta faciliteert”, aldus de Government Accountability Office (GAO) van de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse Congress schijnt later ook uitgelegd te hebben dat het idee van XRP is om een nieuw soort wereldreservemunt te introduceren. Als het bijvoorbeeld lastig is om Mexicaanse pesos voor Thaise baht om te wisselen, dan kan XRP als tussenstation fungeren. Je wisselt de pesos eerst om voor XRP en vervolgens de XRP voor baht.

Advertentie

Negen jaar geleden

Het verbaast Deaton dat het inmiddels bijna 9 jaar geleden is dat de Amerikaanse overheid dit riep en dat men nog steeds twijfelt aan de bruikbaarheid van XRP. “Negen jaar na dato verspreiden mensen nog altijd intentioneel roddels over de bruikbaarheid van XRP. Een mening hebben is een ding, maar de feiten zijn anders”, aldus Deaton.

Toch moeten we rekening houden met het feit dat Deaton zelf een groot XRP houder en fan is. Binnenkort moet de rechter een definitieve beslissing nemen over de XRP rechtszaak. De verwachting is dat de slepende rechtszaak tussen Ripple en de SEC ergens in de eerste maanden van 2023 beslist wordt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie