Afnemende bitcoin (BTC) dominantie bullish signaal voor altcoins

Afnemende bitcoin (BTC) dominantie bullish signaal voor altcoins

Bitcoin (BTC) handelt de afgelopen dagen vooral zijwaarts. Het lijkt daarmee de winsten van de afgelopen prijsrally te consolideren. Toch blijft de richting van de koers licht bullish. Altcoins kunnen echter gaan profiteren van deze minder sterke stijgende koersbeweging.

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $7.960 waard op Coinbase na 3% in waarde te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur. BTC vormde in de afgelopen drie dagen echter een stijgend trendkanaal.

De afgelopen uren bereikte bitcoin de bovenkant van dit trendkanaal op $8.388 waarna het weer langzaam richting de onderzijde van het trendkanaal begon te handelen. Ongeveer twee uur geleden kwam de koers bij de support aan. Mocht bitcoin hier doorheen zijn gezakt, dan was het aannemelijk geweest dat bitcoin verder naar beneden zou zijn gecorrigeerd.

Advertentie

Het lijkt er voor nu op dat de support het houdt. De koers is namelijk weer aan het stijgen, waaruit blijkt dat de bulls nog kracht overhebben om de koers verder omhoog te duwen. Gezien de bitcoin dominantie beginnen traders hun bitcoin-posities te sluiten om weer in altcoins te kunnen investeren.

Tijdens de bitcoin rally zagen we dat altcoins veelal achterbleven aangezien investeerders een graantje mee wilden pikken van de goede prestaties van bitcoin. Zij verkochten daarom hun altcoins om dit in bitcoin te kunnen steken, met dalende altcoin-koersen tot gevolg.

Vaak zien we dat wanneer bitcoin begint te consolideren na zo’n stijging, altcoins weer bij beginnen te trekken. De bitcoin dominantie geeft goed weer hoe verhoudingen op de cryptomarkt op dit moment liggen. Zo steeg deze dominantie in de afgelopen dagen tot boven de 60%, maar begint deze nu weer af te nemen. Volgens Josh Rager zou een verdere afname van de dominantie een sterk bullish signaal zijn voor de altcoins:

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.683,00 Kopen
1
1
SATOS
Reviewed
€6.710,11 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€6.740,54 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€6.755,07 Kopen
4
4
Coinmerce
Reviewed
€6.769,28 Kopen
5
5
BTCDirect
Reviewed
€6.806,75 Kopen
Laatste nieuws