Kevin Schijven Kevin Schijven
17/04/2024 10:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2024 10:33

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI-crypto fusie uitgesteld: supermunt krijgt nieuwe lanceerdatum

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de ambitieuze plannen voor een nieuwe AI-cryptovaluta. Drie grote AI-projecten uit de crypto-industrie kondigden aan dat zij willen fuseren tot een enorme AI-supermunt.

Het gaat dan om singularitynet (AGIX), fetch.ai (FET) en ocean protocol (OCEAN). Eigenaren van deze tokens mochten onlangs stemmen over het voorstel van de fusie.

VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar – kans om in te stappen?
VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar - kans om in te stappen?

Drie crypto fuseren tot een AI-supermunt

Het voorstel is inmiddels goedgekeurd door de gemeenschap. Dat betekent dat AGIX, FET en OCEAN worden gefuseerd tot de artificial superintelligence alliance (ASI).

AGIX, FET en OCEAN zullen omgezet worden naar ASI-tokens. FET verandert in ASI met een totale voorraad van 2,63 miljard tokens. Vervolgens worden AGIX-tokens en OCEAN-tokens omgezet naar ASI, met een conversieratio van 0,433 tot 1.

ASI zal dan een verwachte marktkapitalisatie hebben van maar liefst $7,5 miljard. Het wordt daarmee direct een top 20 cryptomunt qua marktwaarde.

De conversie naar ASI tokens moet ergens in de komende weken plaatsvinden. Het project wil hiervoor samenwerken met cryptobeurzen. De lancering van ASI staat gepland voor 24 mei.

Advertentie

AI-cryptoprojecten gaan strijd aan met ‘Big Tech’

“Onze missie is om een gedecentraliseerde AI-infrastructuur op grote schaal te creëren, met aandacht voor ethische en betrouwbare praktijken.

Door onze platformen te combineren, geven we ontwikkelaars en gebruikers meer mogelijkheden, wat leidt tot een democratischer en transparanter AI-ecosysteem,” aldus Humayun Sheikh, CEO van Fetch.AI en de nieuwe voorzitter van ASI.

ASI wil zich richten op drie verschillende doelen: het inzetten van AI in commerciële omgevingen, het ontwikkelen van zogeheten language learning models (LLM’s) en het delen en verwerken van AI-data op een gedecentraliseerde wijze.

Met dit initiatief willen de drie crypto-projecten het gevecht aangaan met “Big Tech” en ervoor zorgen dat de grootste technologiebedrijven niet alle controle over AI krijgen. Dr. Ben Goertzel, oprichter en CEO of SingularityNET zegt:

“Onze gezamenlijke visie is altijd geweest om nuttige Artificial General Intelligence (AGI), en vervolgens Superintelligence, op een open, democratische en gedecentraliseerde manier uit te rollen. De fusie van de ASI-tokens brengt ons dichter bij dat doel en versterkt ons vermogen om de poging van Big Tech om controle over AI te verkrijgen, uit te dagen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie