Kevin Schijven Kevin Schijven
17/04/2024 10:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2024 10:33

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen over de ambitieuze plannen voor een nieuwe AI-cryptovaluta. Drie grote AI-projecten uit de crypto-industrie kondigden aan dat zij willen fuseren tot een enorme AI-supermunt.

Het gaat dan om singularitynet (AGIX), fetch.ai (FET) en ocean protocol (OCEAN). Eigenaren van deze tokens mochten onlangs stemmen over het voorstel van de fusie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Drie crypto fuseren tot een AI-supermunt

Het voorstel is inmiddels goedgekeurd door de gemeenschap. Dat betekent dat AGIX, FET en OCEAN worden gefuseerd tot de artificial superintelligence alliance (ASI).

AGIX, FET en OCEAN zullen omgezet worden naar ASI-tokens. FET verandert in ASI met een totale voorraad van 2,63 miljard tokens. Vervolgens worden AGIX-tokens en OCEAN-tokens omgezet naar ASI, met een conversieratio van 0,433 tot 1.

ASI zal dan een verwachte marktkapitalisatie hebben van maar liefst $7,5 miljard. Het wordt daarmee direct een top 20 cryptomunt qua marktwaarde.

De conversie naar ASI tokens moet ergens in de komende weken plaatsvinden. Het project wil hiervoor samenwerken met cryptobeurzen. De lancering van ASI staat gepland voor 24 mei.

Advertentie

AI-cryptoprojecten gaan strijd aan met ‘Big Tech’

“Onze missie is om een gedecentraliseerde AI-infrastructuur op grote schaal te creëren, met aandacht voor ethische en betrouwbare praktijken.

Door onze platformen te combineren, geven we ontwikkelaars en gebruikers meer mogelijkheden, wat leidt tot een democratischer en transparanter AI-ecosysteem,” aldus Humayun Sheikh, CEO van Fetch.AI en de nieuwe voorzitter van ASI.

ASI wil zich richten op drie verschillende doelen: het inzetten van AI in commerciële omgevingen, het ontwikkelen van zogeheten language learning models (LLM’s) en het delen en verwerken van AI-data op een gedecentraliseerde wijze.

Met dit initiatief willen de drie crypto-projecten het gevecht aangaan met “Big Tech” en ervoor zorgen dat de grootste technologiebedrijven niet alle controle over AI krijgen. Dr. Ben Goertzel, oprichter en CEO of SingularityNET zegt:

“Onze gezamenlijke visie is altijd geweest om nuttige Artificial General Intelligence (AGI), en vervolgens Superintelligence, op een open, democratische en gedecentraliseerde manier uit te rollen. De fusie van de ASI-tokens brengt ons dichter bij dat doel en versterkt ons vermogen om de poging van Big Tech om controle over AI te verkrijgen, uit te dagen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie