Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Akon City, de $6 miljard cryptocurrency stad van zanger Akon, staat klaar om gebouwd te worden

De wereldberoemde zanger Akon gaat zijn eigen stad bouwen. Akon City wordt een “futuristische cryptocurrency stad” in Senegal dat “uitsluitend” op de Akoin cryptocurrency draait.

- Advertentie -

Akon City heeft onlangs een contract van $6 miljard overhandigd aan KE International, een Amerikaans ingenieursbedrijf, dat binnenkort met de bouw van de stad zal beginnen.

De eerste fase van Akon City zal naar verwachting eind 2023 zijn voltooid en zal de bouw van wegen, een ziekenhuis, een winkelcentrum, woningen, hotels, een politiebureau, een school, een afvalvoorziening en een zonnecentrale zien.

Aldus het persbericht. De stad is van plan om uitsluitend de Akoin te gebruiken. Akoin is een stablecoin ontwikkeld als een utility token op het Stellar (XLM) betaalnetwerk. Jon Kara, president en medeoprichter van Akoin, zegt dat hij hoopt dat de token volgende maand nog lanceert en dat het uiteindelijk over heel Afrika gebruikt wordt. Akoin zal geïmplementeerd worden in de tweede fase van het bouwproject van de stad:

Akon City fase 2 loopt van 2024 tot 2029 en eindigt met een complete cryptocurrency-stad die uitsluitend draait op de akoin cryptocurrency.

Akon City komt dichtbij Mbodième, een klein kustplaatsje in het westen van Senegal, te liggen op een grondstuk van 2.000 hectare. Het plan is om tegen 2030 ook parken, scholen, een universiteit, een stadion en een industrieel complex voltooid te hebben.

De 47-jarige Akon, wiens echte naam Aliaume Damala Badara Akon Thiam is, werd wereldberoemd begin deze eeuw met zijn debuut album “Trouble.” Inmiddels heeft de artiest meer dan 35 miljoen albums verkocht.

Akon meldt in een interview met Bloomberg dat hij al jaren een crypto-fan is en al 2014 in bitcoin (BTC) investeerde. Hij meldt dat hij op het idee kwam voor Akon City toen hij een paar jaar geleden verbaasd was dat hij zijn CFA-franken (West-Afrikaanse valuta) in Parijs niet kon inwisselen:

Het opende echt mijn ogen. Dat heeft de energie echt gekatapulteerd om te zeggen: ‘We moeten onze eigen valuta hebben. Het kan me niet schelen wat ervoor nodig is – we gaan dit oplossen.’

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.154,21 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.154,21 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...