Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2020 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2020 13:36

Akon City, de $6 miljard cryptocurrency stad van zanger Akon, staat klaar om gebouwd te worden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Akon City, de $6 miljard cryptocurrency stad van zanger Akon, staat klaar om gebouwd te worden

De wereldberoemde zanger Akon gaat zijn eigen stad bouwen. Akon City wordt een “futuristische cryptocurrency stad” in Senegal dat “uitsluitend” op de Akoin cryptocurrency draait.


Akon City heeft onlangs een contract van $6 miljard overhandigd aan KE International, een Amerikaans ingenieursbedrijf, dat binnenkort met de bouw van de stad zal beginnen.

De eerste fase van Akon City zal naar verwachting eind 2023 zijn voltooid en zal de bouw van wegen, een ziekenhuis, een winkelcentrum, woningen, hotels, een politiebureau, een school, een afvalvoorziening en een zonnecentrale zien.

Aldus het persbericht. De stad is van plan om uitsluitend de Akoin te gebruiken. Akoin is een stablecoin ontwikkeld als een utility token op het Stellar (XLM) betaalnetwerk. Jon Kara, president en medeoprichter van Akoin, zegt dat hij hoopt dat de token volgende maand nog lanceert en dat het uiteindelijk over heel Afrika gebruikt wordt. Akoin zal geïmplementeerd worden in de tweede fase van het bouwproject van de stad:

Akon City fase 2 loopt van 2024 tot 2029 en eindigt met een complete cryptocurrency-stad die uitsluitend draait op de akoin cryptocurrency.

Akon City komt dichtbij Mbodième, een klein kustplaatsje in het westen van Senegal, te liggen op een grondstuk van 2.000 hectare. Het plan is om tegen 2030 ook parken, scholen, een universiteit, een stadion en een industrieel complex voltooid te hebben.
De 47-jarige Akon, wiens echte naam Aliaume Damala Badara Akon Thiam is, werd wereldberoemd begin deze eeuw met zijn debuut album “Trouble.” Inmiddels heeft de artiest meer dan 35 miljoen albums verkocht.
Akon meldt in een interview met Bloomberg dat hij al jaren een crypto-fan is en al 2014 in bitcoin (BTC) investeerde. Hij meldt dat hij op het idee kwam voor Akon City toen hij een paar jaar geleden verbaasd was dat hij zijn CFA-franken (West-Afrikaanse valuta) in Parijs niet kon inwisselen:

Het opende echt mijn ogen. Dat heeft de energie echt gekatapulteerd om te zeggen: ‘We moeten onze eigen valuta hebben. Het kan me niet schelen wat ervoor nodig is – we gaan dit oplossen.’

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie