Simon Bosch Simon Bosch
19/02/2022 17:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2022 17:19

Algorand bouwt Ethereum brug met gift van $10 miljoen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Premium fundamentele analyse: Algorand (ALGO)

Foto: Muhammed AKAN/ Shutttertock

De Algorand Foundation, de organisatie achter de algorand (ALGO) cryptocurrency, heeft bekendgemaakt dat het ontwikkelaars met giften gaat aanmoedigen om hun software te optimaliseren voor de Algorand-blockchain. De organisatie meldt daarnaast op zijn website dat het een nieuwe CEO heeft aangesteld op 10 februari.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Compatibiliteit

Het aanmoedigingsprogramma heeft een totale waarde van maar liefst 10 miljoen Amerikaanse dollar. Hiermee wil het project het werk ondersteunen en versnellen om compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM) te behalen. Daardoor moeten applicaties die compatibel zijn met Ethereum (ETH) ook werken met Algorand. De stichting heeft het fonds laconiek de naam ‘$10,000,000 USD SupaGrant’ gegeven.

Het gebrek aan compatibiliteit is één van de weinige aspecten die deze Decentralized Finance (DeFi) blockchain ervan weerhoudt om écht groot te worden. De organisatie benadrukt dat transacties op Algorand praktisch onmiddellijk afgerond worden en vrijwel geen transactiekosten hebben. Sinds het ontstaan van de blockchain in 2019 zou er ook geen downtime zijn geweest.

Advertentie

Nieuwe topvrouw

Daarnaast heeft de organisatie op 10 februari aangekondigd dat Staci Warden is aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Warden was voorheen topvrouw bij JPMorgan, Milken Institute en Nasdaq en heeft bij het Amerikaanse Ministerie van Financiën gewerkt als econoom. Warden zegt de organisatie en de bijbehorende blockchain een grotere internationale voetafdruk te willen geven.

1,7 miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot financiële dienstverlening, en het Algorand-protocol heeft de snelheid, veiligheid en de decentralisatie om wereldwijde financiële inclusie te bieden. Door ons extra te wijden tot zowel onze mondiale ambities als onze inzet op DeFi zullen we veel waarde kunnen bieden aan eindgebruikers.

Aldus Warden. In september van vorig jaar maakte de Algorand Foundation al bekend een fonds van $300 miljoen USD op te zetten om DeFi-innovatie te stimuleren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum, maakt Algorand al gebruik van een mix van Proof-of-Stake en een Byzantine Agreement Protocol. De laatstgenoemde is vergelijkbaar met dat van Ripple’s blockchain, de XRP Ledger.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie