Erik Juffermans Erik Juffermans
26/01/2024 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2024 16:20

Algorand CEO gehackt, maar dader doet niet wat je zou verwachten

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Algorand CEO gehackt, maar dader doet niet wat je zou verwachten

Foto: X-account van Staci Warden

Een hacker heeft het X account van Staci Warden, de CEO van de Algorand blockchain, overgenomen. De hacker gebruikt het account momenteel om satirische berichten over Algorand te verspreiden. Het officiële account van de Algorand Foundation heeft op X een waarschuwing hierover gepost. Vooralsnog lijkt de hacker nog steeds controle te hebben over het account.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hacker plaatst satirische berichten

Zoals gezegd plaatste de hacker satirische en negatieve berichten over het Algorand netwerk. Naast het gebruik van beledigende taal, spoorde de hacker mensen ook aan hun algorand tokens (ALGO) te verkopen voor ethereum (ETH). Ook insinueert de hacker rare banden tussen crypto-entrepreneur Justin Sun en Algorand.

De crypto gemeenschap reageert vooralsnog komisch op het het incident. Zo zegt onder andere ZachXBT, crypto detective, dat het beter zou zijn als de hacker CEO van Algorand wordt in plaats van Staci Warden.

Ook veranderde de hacker de bio van Warden op X, en schrijft hierin dat Warden geld van klanten heeft doen verdwijnen en dat ze een ‘semi-professionele paaldanser’ is. Ze zou volgens de bio te boeken zijn door middel van een persoonlijk bericht via X.

ALGO koers lijkt onbewogen

Opvallend is dat de hacker het account niet gebruikt om malafide phishing links te plaatsen. Dit is namelijk vaak het geval bij dergelijke incidenten. Wat de exacte reden voor de hack en het plaatsen van de satirische berichten is, is niet duidelijk. Wel is zeker dat de hacker niet bepaald blij is met het Algorand netwerk en diens CEO Staci Warden.

De Algorand Foundation geeft aan hard aan het werk te zijn om de toegang tot het X account van Warden te herstellen. Op moment van schrijven lijkt het account echter nog steeds in handen van de hacker.

De koers van ALGO lijkt gek genoeg niet beïnvloed te zijn door het incident. De ALGO koers steeg in de afgelopen vier uur gek genoeg zelfs met ongeveer 3 procent. 

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie