Sander van Rijn Sander van Rijn
02/12/2023 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2023 11:57

Algorand stijgt hard na nieuws over samenwerking met Verenigde Naties

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hedera (HBAR) crypto en VN werken samen aan platform voor koolstof

Foto: nexus 7/Shutterstock

Algorand (ALGO) gaat samenwerken met het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP). De ontwikkelingshulporganisatie, die wereldwijde armoede aanpakt, wil met behulp van de Algorand Blockchain Academy zo’n 22.000 medewerkers opleiden in web3.

Het programma helpt landen om een “duurzame ontwikkelingsgroei” te bereiken door gebruik te maken van gedecentraliseerde databases. Medewerkers uit 170 verschillende landen krijgen toegang tot de educatie van de Algorand Blockchain Academy.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Algorand Blockchain Academy voor VN-personeel

Een eerste versie van de cursus over blockchain en andere decentralized ledger technologie (DLT) gaat van start in het eerste kwartaal van 2024. Het programma zal de medewerkers leren om te gaan met financiële inclusie, tokenisatie van real-world assets (RWA) en toepassingen voor digitale identiteit.

Volgens Robert Pasicko van de UNDP is de academie van Algorand essentieel om het team uit te rusten met de juiste kennis. Hij zei het volgende tijdens de Algorand Impact Summit in New Delhi:

“De Algorand Blockchain Academy zal essentieel zijn om ons team uit te rusten met de tools die nodig zijn om complexe mondiale uitdagingen aan te pakken met behulp van blockchain-technologie. We zijn verheugd om medewerkers van de VN over de hele wereld bij te scholen en te inspireren.”

Doro Unger-Lee van de Algorand Foundation meldde tijdens het evenement dat onderwijs in web3 een “kritieke eerste stap is.” Hij benadrukte dat deze educatie zal helpen om concrete toepassingen van blockchain-technologie te ontwikkelen:

“We zien dit initiatief voor educatie en hulpmiddelen als een kritieke eerste stap om bruikbare, praktische toepassingen van blockchain-technologie te identificeren en te leveren om de duurzame ontwikkelingsdoelen op verschillende gebieden te bereiken.”

Advertentie

VN doen al jaren onderzoek naar blockchain en crypto

De Verenigde Naties doen al jaren onderzoek naar blockchain-technologie. De VN-ontwikkelingsorganisatie werkte in 2018 samen met de Blockchain Charity Foundation om grootboektechnologie te gebruiken voor het bevorderen van het maatschappelijk welzijn.

Ondanks deze positieve insteek van de VN met betrekking tot de blockchain- en crypto-industrie, krijgt de wereldorganisatie ook kritiek. Een recent onderzoek van de VN naar bitcoin (BTC) mining viel niet in de smaak omdat het vol met fouten stond.

De ALGO koers is sinds vrijdagavond hard aan het stijgen. Met een prijs van $0,144 staat ALGO vandaag maar liefst 7,5% in de plus.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie