Erik Juffermans Erik Juffermans
18/11/2023 12:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2023 12:23

Altcoin rally aangedreven door Zuid-Koreaanse crypto beleggers

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoin rally aangedreven door Zuid-Koreaanse crypto beleggers

Foto: Koshiro K/Shutterstock

De recente crypto opmars zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Dit is uiteraard te danken aan toenemende handelsactiviteit wereldwijd. Volgens onderzoekers van analysebedrijf CryptoQuant komt dat vooral door een specifieke groep handelaren, namelijk Zuid-Koreaanse crypto beleggers.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Koreaanse crypto handelaren nemen graag risico

De grootste crypto exchange in Zuid-Korea is UpBit. Deze exchange neemt ruim 85 procent van het totale handelsvolume in het Oost-Aziatische land voor zijn rekening.

Het totale handelsvolume van crypto in Zuid-Korea groeide in oktober naar $59,8 miljard. In september was dit nog $32,8 miljard, dat is dus een stijging van 82 procent.

Zuid-Koreaanse crypto handelaren staan bekend om het hoge risico dat zij nemen. Zo berichtten we recent nog dat Koreanen de voorkeur geven aan relatief risicovolle altcoins ten opzichte van gevestigde munten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Voorbeelden van altcoins die Koreanen de afgelopen maanden naar nieuwe hoogtes duwden zijn loom network (LOOM) en het DeFi-platform hifi finance (HIFI). Zo steeg LOOM vanaf midden september binnen een maand met ruim 1.000 procent. HIFI steeg in september zelfs met 6.600 procent. Beide tokens zakten na deze indrukwekkende koersstijgingen echter weer flink in.

Niet enkel LOOM en HIFI altcoins populair

Veel van de altcoins waarin Koreanen investeren zijn enkel op lokale exchanges te verhandelen. Dit is uiteraard een grote reden voor de Koreaanse interesse, maar de Koreaanse hype is ook internationale exchanges niet ontgaan.

“Als munten die enkel beschikbaar zijn op Koreaanse exchanges een sterke stijging vertonen in handelsvolume, starten internationale exchanges met het aanbieden van futures producten,” Aldus Bradley Park van CryptoQuant.

Zo begon Binance bijvoorbeeld halverwege september met het aanbieden van futurescontracten voor HIFI. Kort hierna kwam de koersstijging van HIFI echter tot een halt.

Een onderzoek van DeSpread concludeert dat andere favoriete altcoins van Koreanen onder andere polkadot (DOT), aave (AAVE), cardano (ADA), arbitrum (ARB), chainlink (LINK) en shiba inu (SHIB) zijn. Ondanks het hevige investeren van Koreanen in altcoins, blijft bitcoin internationaal gezien nog steeds de populairste. De bitcoin dominantie, de marktkapitalisatie van BTC ten opzichte van de rest van de crypto-markt, staat op moment van schrijven op 51,6 procent.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement