Kevin Schijven Kevin Schijven
19/02/2019 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2019 12:00

Altcoins doen het goed, cijfers kleuren vandaag groen!

Nieuws
altcoins_doen_het_goed_cijfers_kleuren_vandaag_groen

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

De cryptocurrency-markt is sinds 18 februari behoorlijk blijven groeien. Naast bitcoin (BTC) doen vooral ook de altcoins het goed. De totale marktkapitalisatie van de crypto-markt is met zo’n $10 miljard gegroeid in de afgelopen 24 uur.
Op het moment van schrijven staat de totale marktkapitalisatie op zo’n $134 miljard. Dat is het hoogst punt dat de markt heeft gezien in bijna zes weken tijd. Gisteren, aan het begin van de dag, lag de totale kapitalisatie nog rond de $121 miljard.
Bitcoin (BTC) is met zo’n 5% gegroeid en het had bijna de $4.000-grens doorbroken. Op moment van schrijven ligt de prijs net boven de $3.900. Altcoins doen het nog beter; ethereum (ETH) zag zelfs een stijging van zo’n 11% naar $148.
Maar de grootste winnaar vandaag lijkt EOS (EOS) te zijn. De koers van EOS is de afgelopen 24 uur met zo’n 25% gestegen van $2,85 naar $3,60. Qua dagelijks volume is EOS gestegen van $2,6 miljard naar $3,3 miljard. EOS heeft litecoin (LTC) ingehaald en staat nu op vierde plaats van grootste cryptocurrencies.
Bitcoin Cash (BCH) ziet ook een behoorlijke groei sinds de rally die gisteren op 18 februari begon. De prijs van BCH is gestegen met zo’n 15% van $126 naar $147. De totale marktkapitalisatie van BCH zag zelfs een 18% groei van zo’n $2,2 miljard naar $2,6 miljard.
BCH komt steeds dichter in de buurt van litecoin, maar dat betekent niet dat litecoin geen groei zag. Litecoin is gestegen met zo’n 9% van $44 naar $48 en qua volume met 7% van $2,7 miljard naar $2,9 miljard.
Ook kleinere altcoins als cardano (ADA), NEO (NEO), stellar (XLM), iota (MIOTA), dash (DASH) en ethereum classic (ETC) zien allemaal een groei van minstens 7% en in sommige gevallen bijna 10%.
Wat nou precies deze stijgingen in de afgelopen 24 uur heeft veroorzaakt is nog onbekend, maar het begint er op te lijken dat de markt uit haar winterslaap begint te ontwaken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie