Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2022 11:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 11:17

Altcoins kleuren voorzichtig groen, dit zijn de hardste stijgers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoins kleuren voorzichtig groen, dit zijn de hardste stijgers

Foto: Champ008/Shutterstock

De cryptocurrency markt begint er langzamerhand iets positiever uit te zien. Alhoewel de meeste koersen nog niet uitbreken, kleuren ze wel voorzichtig groen en dat is de laatste weken zeldzaam geweest. De totale marktkapitalisatie zakte gisterenmiddag in eerste instantie naar $2,05 biljoen, maar is tegen vanochtend gestegen naar $2,08 biljoen.

Alhoewel de meeste koersen onder de top 100 grootste crypto iets in de plus staan vandaag, staan ze echter alsnog zo’n 15 tot 20% in de min ten opzichte van de jaarwisseling en nog een stuk lager ten opzichte van hun all-time highs:

Tether zet nieuwe koers: grote stappen buiten stablecoins
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum kleurt voorzichtig groen

Ethereum (ETH) maakte, net als bitcoin (BTC), zaterdagavond eerst nog een dip naar het laagste punt in maanden, namelijk $3.000. Vervolgens maakte de koers een kleine bounce, maar ether kon nog niet door $3.150 duwen. Gisterenavond lukte dat wel en ether tikte even $3.225 aan, maar corrigeerde vervolgens weer iets omlaag. Het lukt ether nog niet om $3.200 te veroveren, maar de koers lijkt vooralsnog boven $3.150 stand te houden waarmee ETH ongeveer 1,6% in de plus staat vandaag.

https://twitter.com/bit_hedge/status/1480327041610391556?cxt=HHwWiIC9qb3mlospAAAA

Advertentie

Deze top 10 altcoins blijven vandaag iets achter

Binance coin (BNB) hield afgelopen nacht beter stand waardoor koers 2,3% in de plus staat rond $440. Solana (SOL) volgt vooral ether en staat tevens 1,6% in de plus en lijkt vooralsnog boven $140 stand te houden. Cardano (ADA) en ripple (XRP) tonen een vergelijkbare koersbeweging met elkaar. Ook deze twee altcoins maakten gisterenavond nog een poging omhoog, maar corrigeerde daarna weer terug naar dezelfde prijs. Terra was gisteren nog aan het stijgen, maar corrigeerde afgelopen nacht weer terug naar $70.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Deze altcoins stijgen wel flink

Daarentegen staat polkadot (DOT) vandaag wel dik in de plus. De DOT koers steeg de afgelopen 24 uur met 4,5% naar $25. Ook vlak buiten de top 10 zien we enkele flinke stijgers. Avalanche staat 5% in de plus en komt op $88 uit. Polygon (MATIC) stijgt met 6,5% naar $2,12. Chainlink (LINK) staat weer 4% in de plus maar heeft moeite om door $28 te breken. LINK is een van de enige stijgers in de markt ten opzichte van een week geleden en staat maar liefst 25% in de plus.

FTX plant nieuwe Solana veiling na eerdere miljardenverkopen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cosmos en osmosis kleuren ook weer groen

Cosmos (ATOM) was enkele weken keihard aan het stijgen, maar maakte dit weekend een correctie. Het lijkt erop dat ATOM wellicht support heeft kunnen vinden en nu weer een poging omhoog maakt. ATOM staat 6% in de plus en vecht met $37. Het gerelateerde osmosis (OSMO) staat 3% in de plus en ondertussen zelfs 95% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

https://twitter.com/cosmos/status/1480487933257957378

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

De hardste stijgers van vandaag

Verder is het opvallend dat de koersen, die dit weekend nog het diepst in de min stonden, namelijk fantom (FTM), zcash (ZEC) en oasis network (ROSE), nu alle drie maar liefst 7 tot 8% in de plus staan. Dan hebben we nog kadena (KDA) en near (NEAR) die beide met 9% stijgen, de hardste stijgers onder de top 100.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie