Altcoins stijgen door terwijl bitcoin (BTC) boven de $8.000 consolideert

Terwijl bitcoin (BTC) met een stijging van 0,7% in de afgelopen 24 uur begint te consolideren, blijft de totale marktkapitalisatie stijgen. Dit betekent dat het nu de altcoins zijn die grote koersstijgingen realiseren. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van bitcoin cash (BCH), EOS en stellar (XLM).

Op het moment van schrijven is de totale marktkapitalisatie ruim $255 miljard. De totale marktkapitalisatie zit al bijna een week in een stijgende trend nadat bitcoin tot de $8.000 wist te stijgen en de altcoins nu ook aan beginnen te haken.

Bitcoin cash (BCH)

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash (BCH) $422 volgens CoinMarketCap, na 9,5% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. BCH zat de afgelopen dagen in een sterke uptrend maar corrigeerde gisteren naar beneden.

Na het aantikken van de $400 zakte bitcoin cash terug naar de $375 waar een support werd gevormd. Vanaf daar wist de koers naar een nieuwe yearly high op $443 te stijgen.

Bitcoin cash is echter weer iets teruggezakt na het bereiken van die nieuwe yearly high. BCH lijkt voor nu echter vlakbij de resistance op $425 te blijven. Mocht de koers verder terugzakken, dan ligt de volgende support op $410.

EOS & Stellar (XLM)

Ook EOS is al dagen bezig aan een sterke opwaartse beweging. Op het moment van schrijven staat de altcoin ruim 9% in de plus, waarmee het een waarde van $6,74 heeft. EOS brak daarmee een aantal belangrijke resistance niveaus.

Zo werden de resistances op $6,50 en $6,60 gebroken. Vervolgens wist het ook de resistance op $6,70 te overstijgen. Na het aantikken van de $6,80 deed EOS echter een stapje terug.

Het zakte terug naar ongeveer $6,55, van waar het opnieuw boven de $6,70 uit wist te komen. Als EOS de huidige opwaartse beweging voort weet te zetten, dan is het mogelijk dat de altcoin opnieuw te $6,80 zal gaan testen.

Tot slot zien we dat stellar (XLM) de grootste stijger is binnen de top 10 van cryptocurrencies. XLM staat 22,6% in de plus en heeft daarmee een waarde van $0,1475.

Ook stellar wist een nieuwe yearly high te vestigen, op $0,1567, maar zakte vervolgens even terug. Het vond support op ongeveer $0,1400 en lijkt op dit moment de uptrend voort te zetten. Bij voortzetting van de huidige bullish trend zal stellar mogelijk opnieuw op zoek gaan naar de yearly high.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€42.437,70 Kopen
1
Bitvavo
€41.670,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
€42.038,80 Kopen
3
Litebit
€42.071,70 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...

Cardano (ADA) lanceert in de komende maanden “een hoop smart contract dingen”

Cardano (ADA) zal de komende maanden een aantal belangrijke updates door gaan maken. Dit zegt Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een recent interview met Financial...