Timo Bult Timo Bult
16/05/2019 07:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2019 07:30

Altcoins stijgen door terwijl bitcoin (BTC) boven de $8.000 consolideert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoins stijgen door terwijl bitcoin (BTC) boven de $8.000 consolideert

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) met een stijging van 0,7% in de afgelopen 24 uur begint te consolideren, blijft de totale marktkapitalisatie stijgen. Dit betekent dat het nu de altcoins zijn die grote koersstijgingen realiseren. In dit artikel kijken we kort naar de koersen van bitcoin cash (BCH), EOS en stellar (XLM).
Op het moment van schrijven is de totale marktkapitalisatie ruim $255 miljard. De totale marktkapitalisatie zit al bijna een week in een stijgende trend nadat bitcoin tot de $8.000 wist te stijgen en de altcoins nu ook aan beginnen te haken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin cash (BCH)

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin cash (BCH) $422 volgens CoinMarketCap, na 9,5% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. BCH zat de afgelopen dagen in een sterke uptrend maar corrigeerde gisteren naar beneden.
Na het aantikken van de $400 zakte bitcoin cash terug naar de $375 waar een support werd gevormd. Vanaf daar wist de koers naar een nieuwe yearly high op $443 te stijgen.
Bitcoin cash is echter weer iets teruggezakt na het bereiken van die nieuwe yearly high. BCH lijkt voor nu echter vlakbij de resistance op $425 te blijven. Mocht de koers verder terugzakken, dan ligt de volgende support op $410.

Advertentie

EOS & Stellar (XLM)

Ook EOS is al dagen bezig aan een sterke opwaartse beweging. Op het moment van schrijven staat de altcoin ruim 9% in de plus, waarmee het een waarde van $6,74 heeft. EOS brak daarmee een aantal belangrijke resistance niveaus.
Zo werden de resistances op $6,50 en $6,60 gebroken. Vervolgens wist het ook de resistance op $6,70 te overstijgen. Na het aantikken van de $6,80 deed EOS echter een stapje terug.
Het zakte terug naar ongeveer $6,55, van waar het opnieuw boven de $6,70 uit wist te komen. Als EOS de huidige opwaartse beweging voort weet te zetten, dan is het mogelijk dat de altcoin opnieuw te $6,80 zal gaan testen.
Tot slot zien we dat stellar (XLM) de grootste stijger is binnen de top 10 van cryptocurrencies. XLM staat 22,6% in de plus en heeft daarmee een waarde van $0,1475.
Ook stellar wist een nieuwe yearly high te vestigen, op $0,1567, maar zakte vervolgens even terug. Het vond support op ongeveer $0,1400 en lijkt op dit moment de uptrend voort te zetten. Bij voortzetting van de huidige bullish trend zal stellar mogelijk opnieuw op zoek gaan naar de yearly high.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie