Floris Florussen Floris Florussen
15/06/2024 14:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2024 12:09

Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De markt voor altcoins heeft de afgelopen vier maanden rake klappen geïncasseerd. Dit biedt investeerders mogelijk nieuwe kansen om hun favoriete altcoins voor een lagere prijs in te slaan. De huidige marktontwikkelingen suggereren dat er mogelijk een altcoin-seizoen in het vooruitzicht ligt.  

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kleinere altcoins bieden kansen

Altcoins met een marktkapitalisatie onder de $10 miljard lijken zich op te maken om investeerders nieuwe kansen te bieden. Nadat bitcoin (BTC) in 2024 een nieuw hoogtepunt heeft bereikt, zijn altcoins hard in waarde gedaald. Bitcoin bereikte op 13 maart een recordhoogte van $73.679 maar zakte afgelopen week terug naar $65.111.

Volgens verschillende marktanalisten is dit een goed teken en moeten de gigantische altcoin-rallies nog plaatsvinden. Hoofdanalist van RealVision, Jamie Coutts, schreef op X dat kleinere munten het sinds de piek van maart zwaar te verduren hebben. Hij verwacht dat dit een reguliere correctie is die midden in elke cyclus plaatsvindt. Zodra de markt stabiliseert, zullen er koopkansen bij de kleine- en middelgrote altcoins ontstaan.  

Advertentie

Kleine altcoins vs. grotere altcoins

Data van Bitformance, een bedrijf dat zich bezighoudt met het volgen van crypto gerelateerde statistieken, toont aan dat kleinere altcoins slechter presteren dan grotere altcoins.

Een indicator die de top 200 altcoins aan elkaar gelijkstelt, daalde met 30% ten opzichte van een indicator die altcoins beoordeeld op basis van marktkapitalisatie. Dit wijst op een zwakkere prestatie van kleinere altcoins tegenover de grotere altcoins die de marktkapitalisatie domineren.

Ondertussen wees Coutts erop dat grotere cryptocurrency zoals bitcoin en ethereum (ETH), over dezelfde periode van drie maanden, dalingen van ‘slechts’ 11% en 5% hebben ervaren. Altcoins mogen dan wel harde klappen hebben gehad, naar boven toe biedt het mogelijk groter groeipotentieel.  

Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram’s TON netwerk
Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram's TON netwerk

Succes van de metaverse voorbij?

Vorige maand schreven wij dat de Metaverse nog in de kinderschoenen staat, maar langzaam stappen maakt. De groeiende adoptie zorgt ervoor dat de technologie op onverwachte plekken, zoals een Katholieke Kerk, terechtkomt. De adoptie van deze technologie heeft tot op heden nog geen prijsrally veroorzaakt.

Cotts voegde namelijk aan zijn constateringen toe dat Metaverse-gerelateerde tokens de afgelopen drie maanden de laagste rendementen behaalden. Zij behaalden namelijk een negatief rendement van 44,13%. In de categorie met een marktkapitalisatie onder de $1 miljard, zijn de Metaverse tokens The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA) in de afgelopen week beide met meer dan 15% gedaald.

De harde prijsdalingen zijn opmerkelijk te noemen aangezien steeds meer institutionele beleggers interesse tonen in altcoins. Zo zei Franklin Templeton op 6 juni dat het een nieuw crypto-fonds voor institutionele beleggers verkent om blootstelling aan altcoins te krijgen.

Franklin Templeton is een wereldwijd beleggingsbedrijf dat een breed scala aan beleggingsoplossingen biedt. De vermogensbeheerder noemde niet welke altcoins deel zouden uitmaken van het fonds, maar prees onlangs nog het Solana-netwerk. Het bedrijf overweegt namelijk om een privaat fonds te lanceren dat institutionele beleggers blootstelling biedt aan verschillende altcoins.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie