Rico Engelbarts
13/10/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2019 06:00

Anthony Pompliano verwacht veel winnaars in toekomst cryptocurrency-sector

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Anthony Pompliano verwacht veel winnaars in toekomst cryptocurrency-sector

Tijdens de podcast Off the Chain interviewde Anthony Pompliano, medeoprichter en partner van Morgan Creek Digital, de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse. Tijdens dit interview liet Pompliano weten hoe hij denkt over de toekomst van cryptocurrency en de rol van Ripple en XRP daarin.
Hij begon met te zeggen dat hij snapt dat de ontwikkeling van software door Ripple voor banken big business is. Zijn eigen Morgan Creek Digital “heeft in een groot aantal bedrijven geïnvesteerd die de software-sector voor banken proberen te verstoren.” De ontwikkeling van software op basis van de XRP Ledger is voor Pompliano dan ook een logische ontwikkeling.
Over XRP is hij minder positief. Zo stelt hij dat banken net zo goed Bitcoin kunnen gebruiken voor het doen van internationale transacties:

XRP, mijn enige grote probleem dat ik niet kan overkomen, en ik begrijp het argument waarom, is dat als je XRP hiervoor kan gebruiken, waarom niet Bitcoin. Nu denk ik dat je argument volatiliteit zal zijn, het feit dat je het niet kunt stoppen, al die dingen.

Garlinghouse geeft als argument dat XRP “vele malen goedkoper en sneller is”. Pompliano legt vervolgens uit dat hij verwacht dat er twee mogelijke versies van de toekomst zullen zijn voor de crypto-sector. Een waarin bedrijven als Ripple de technologie bij banken aan de man proberen te krijgen, en een versie waarin mensen kiezen voor een volledig gedecentraliseerd systeem zoals bitcoin. Hij legt uit:

Als we het pad inslaan waar we iets nodig hebben dat volledig gedecentraliseerd is, niet-censureerbaar, niet-vatbaar is, etc., denk ik niet dat Ripple en XRP de winnaars zullen zijn in die wereld. En vice versa. Als we een wereld ingaan waar we een bedrijf voor softwareproducten nodig hebben dat aan banken verkoopt, enz., Denk ik eigenlijk niet dat Bitcoin in die wereld kan winnen.

Ten slotte stelt Pompliano dat de toekomst uiteindelijk ergens tussen de twee versies in zal liggen. Zo legt hij uit:

Er is een uitdrukking die ik soms op het werk gebruik, tot grote frustratie van Ripple-werknemers. Het is de tirannie van ‘of’ versus de kracht van ‘en’. Waarom is het ’t een of ’t ander? Ik denk dat een van de fouten die mensen maken in deze brede crypto-wereld is dat er hier niet één winnaar is. Er zal een groot aantal interessante winnaars zijn.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie