arket_winkelconcept_van_H&M_groep_test_met_vechain_blockchain

Arket, winkelconcept van H&M-groep test met VeChain blockchain

7

Het Londense Arket, een winkelconcept van de Zweedse H&M-groep dat haar deuren in maart van dit jaar voor het eerst opende in Amsterdam, gaat met behulp van de blockchain van VeChain het mogelijk maken om productdata veilig te traceren.

Een woordvoerder van Arket zei tegen technologie-platform The Next Web (TNW) het volgende:

Aket heeft een kleine proof of concept (PoC) pilot gedaan met VeChain om blockchain-technologie te gebruiken om traceerbaarheid van productdata veilig te stellen in de waardeketen.

De woordvoerder liet zich niet uit over de omvang van de pilot of op welke locaties er met blockchain wordt getest.

Geruchten over de mogelijke samenwerking tussen VeChain en Arket gingen rond nadat cryptocurrency enthousiastelingen bewegend beeld deelden op Reddit en Twitter waarin te zien is hoe er met de toegepaste technologie wordt geëxperimenteerd.

Een video op Twitter laat zien hoe gebruikers een product van Arket kunnen scannen met de VeChain Pro App. De app laat vervolgens gedetailleerde informatie zien met betrekking tot het desbetreffende product.

Ondanks bovenstaand nieuws doet vermoeden dat een daadwerkelijke implementatie van de op blockchain gebaseerde dienst nabij is, is er (nog) geen sprake van een deal tussen de H&M-groep en VeChain.

Toch is het een interessante glimp van een manier waarop blockchain-technologie en de toepassing ervan mogelijk in de toekomst het alledaagse leven zal veranderen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws