Timo Bult Timo Bult
19/07/2021 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2021 18:16

Arsenal FC sluit zich aan bij Socios.com, hoe reageerde de chiliz (CHZ) koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Arsenal FC sluit zich aan bij Socios.com, hoe reageerde de chiliz (CHZ) koers

Een van de voordelen die crypto en blockchain bieden is het beter kunnen betrekken van fans bij voetbalclubs. Socios.com met zijn chiliz (CHZ) cryptocurrency is een van de projecten die clubs de mogelijkheid biedt om fan tokens te lanceren. Er zijn al veel grote clubs die een eigen fan token hebben. De nieuwste aanwinst voor Socios.com is het grote Arsenal F.C. (AFC) Dat blijkt uit een aankondiging die Socios vandaag met de wereld deelde.

AFC fans krijgen de mogelijkheid om AFC Fan Tokens te ontvangen. Met deze tokens kunnen ze onder andere meebeslissen over beslissingen van de club. Daarnaast krijgen de fans “ontelbare kansen om betrokken te worden bij de club:”

“Fans krijgen ook toegang tot clubgerelateerde content en kunnen Socios.com’s geolocatie, augmented reality-functie ‘Token Hunt’ ervaren. Bovendien kunnen fans hun vaardigheden op de proef stellen tegen andere fans van over de hele wereld in clubgerelateerde games, competities en quizzen, deelnemen aan wereldwijde toernooien en onderweg real-life en digitale clubgerelateerde onderscheidingen, voordelen en ervaringen verdienen.”

Voor voetbalclubs is het een perfecte manier om fans dichter bij de club te brengen, wat een van de voordelen is die Peter Silverstone, commercieel directeur van Arsenal, benoemd in de aankondiging. Het AFC Fan Token wordt binnenkort gelanceerd waarbij My Arsenal Rewards Members gratis tokens ontvangen.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Andere grote clubs gingen Arsenal voor, reageerde de chiliz koers?

Arsenal is zeker niet de eerste die een eigen fan token lanceert. Al vele grote clubs gingen de club voor. Denk aan Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester City en FC Barcelona. Het fenomeen zien we overigens niet enkel bij voetbalclubs. Onlangs werd duidelijk dat ook de vechtsportcompetitie UFC zich bij Socios.com heeft aangesloten.

Kortom, Socios is goed bezig en heeft al enkele grote namen weten te strikken. Het is dan ook niet zo gek dat chiliz, de native crypto van het platform, grote stijgingen heeft doorgemaakt begin dit jaar. Een reactie op het nieuws van Arsenal was er echter helaas niet. Ook CHZ ondervind vooralsnog een hoge verkoopdruk en presteert samen met de rest van de markt matig.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie