Timo Bult Timo Bult
27/10/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2021 14:04

Avalanche (AVAX) huisvest “ILO tokens” voor dit bijzondere doel, is dit hoe de toekomst eruitziet?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche (AVAX) huisvest ILO tokens voor dit bijzondere doel, is dit hoe de toekomst eruitziet

Foto: Lysogor Roman/Shutterstock

Blockchain technologie lijkt goed op weg te zijn om een hoop aspecten van ons leven te veranderen. Bitcoin (BTC) biedt een vorm van digitaal geld dat mensen ook echt zelf in bezit kunnen hebben en zonder hulp van banken kunnen versturen over het internet. Netwerken als Ethereum (ETH) bieden juist de mogelijkheid om geld te programmeren naast allerlei andere mogelijkheden. Onlangs werd een bijzondere use-case van blockchain gelanceerd.

Wie aan de Verenigde Staten denkt, denkt wellicht al gauw aan rechtszaken. Het investeren in rechtszaken is zelfs een sector op zichzelf. Investeerders stoppen geld in allerlei rechtszaken en hopen winst te behalen zodra een schadevergoeding wordt toegekend. Dergelijke investeringen waren eerder enkel alleen beschikbaar voor grote investeerders. Maar met de lancering van een initial litigation offering (LTO) op het investeringsplatform Republic komt daar verandering in.

Daar is Apothio namelijk op zoek naar investeringen ter waarde van in totaal $5 miljoen. De zaak speelt tussen Apothio en Kern County in Californië. Eerstgenoemde klaagt de county aan omdat het in 2019 een groot deel van zijn hennep gewas zou hebben vernietigd. Volgens Kern County zou het THC-gehalte van het gewas de limieten hebben overschreden. Apothio stelt $1 miljard aan schade te hebben geleden.

De tokens worden uitgegeven via het Avalanche (AVAX) netwerk. Investeerders krijgen een bepaalde hoeveelheid aan tokens in bezit. Mocht de zaak worden verloren dan krijgen zij 80% van het geïnvesteerde bedrag terug. Mocht er gewonnen worden dan kan het rendement oplopen van een verdubbeling tot 3,5 keer de inleg. De tokenhouders kunnen echter niet meebeslissen over de gang van zaken.

De ILO is weer een interessante invalshoek voor hoe crypto de wereld op allerlei vlakken kan decentraliseren en democratiseren. Waar men eerder wellicht niet genoeg kapitaal had om een bedrijf of overheid aan te klagen, kan met dergelijke ILO’s iedereen bijdragen, mits er genoeg investeerders zijn natuurlijk!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie