Timo Bult Timo Bult
17/09/2021 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2021 10:55

Avalanche (AVAX) schiet naar nieuw prijsrecord na dit nieuws!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche (AVAX) schiet naar nieuw prijsrecord na dit nieuws

Foto: Lysogor Roman/Shutterstock

De Avalanche Foundation, een stichting die de ontwikkeling van het Avalanche-netwerk stimuleert en overziet, heeft gisteren bekendgemaakt een enorme private sale te hebben gehouden. Verschillende grote investeerders deden mee aan de ronde waarmee uiteindelijk $230 miljoen werd opgehaald. Dit geld wordt in de ontwikkeling van het project gestopt. AVAX, de token van het netwerk, reageerde uitzonderlijk goed op het nieuws.

Avalanche is net als Ethereum (ETH) een smart contract netwerk. De bedoeling is om de concurrentie aan te gaan met Ethereum en andere dergelijke platformen door lage transactiekosten maar snelle transactietijden te bieden. Inmiddels zijn er een groot aantal smart contract netwerken die de concurrentie met elkaar aangaan, waaronder Cardano (ADA) en Polkadot (DOT).

En Avalanche mengt zich ook in die strijd. Tijdens een private sale werd er voor $230 miljoen aan AVAX tokens verkocht. Investeerders die meededen waren onder andere Polychain en Three Arrows Capital. Het geld gaat gebruikt worden om de ontwikkeling van Decentralized Finance (DeFi), applicaties voor de bedrijfswereld en andere applicaties te stimuleren.

De CEO van Polychain, een van de investeerders, zegt in een persbericht het volgende over Avalanche:

“We zijn verheugd om Avalanche te ondersteunen terwijl het platform zijn levendige gemeenschap van open source-ontwikkelaars blijft groeien. We kijken uit naar de lancering van de volgende generatie applicaties op het platform.”

Aldus Olaf Carslon-Wee. De investeringsronde werd overigens al in juni van dit jaar voltooid maar gisteren pas bekendgemaakt. Desalniettemin reageerde de AVAX koers goed op het nieuws. De altcoin liet dit jaar al mooie dingen zien en staat sinds 8 september 90% in de plus. Gisteravond bereikte AVAX als klap op de vuurpijl ook nog een nieuwe all-time high (ATH) van $68,89. Daarmee staat AVAX sinds begin dit jaar ruim 3.200% in het groen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie