Avalanche zet rechtbank in als wapen tegen rivalen, zegt klokkenluider

Avalanche (AVAX) is één van de grootste concurrenten van Ethereum (ETH). Maar volgens een klokkenluider gebruikt Ava Labs, de ontwikkelaar van de cryptocurrency, niet bepaald vriendelijke tactieken om zo hard mogelijk te groeien.

Avalanche voert oorlog in de rechtszaal

Dat schrijft Cryptoleaks, die videobeelden heeft gelekt. Op het moment van schrijven is AVAX de op zeventien na grootste crypto met een marktwaarde van $13,8 miljard dollar. Maar volgens de klokkenluider heeft het zo groot kunnen worden doordat het juridische maatregelen gebruikt als wapen tegen andere platformen.

Cryptoleaks onderbouwt deze gewaagde uitspraak met video’s van Kyle Roche, partner bij het Amerikaanse advocatenkantoor Roche Freedman. Het kantoor zou ingehuurd zijn door Ava Labs om concurrenten aan te klagen. In de video’s legt Roche uit dat de tactiek twee stappen heeft. Allereerst klaagt het advocatenkantoor andere bedrijven aan, waardoor zij in een kwaad daglicht worden gesteld. Zo kan Roche Freedman zelfstandig claimen dat andere crypto niet-geregistreerde effecten zijn.

Deze negatieve publiciteit remt de positie van concurrerende netwerken. Daardoor wordt Avalanche niet lastiggevallen omdat toezichthouders als de SEC en de CFTC te afgeleid zouden zijn. Met de discovery-procedure in de rechtszaken kan Ava Labs ook vertrouwelijke informatie ontfutselen.

Roche benadrukt zelfs dat hij volledige faillissementen kan veroorzaken. Dat kan de families van de topmensen ontwrichten en ontwikkelingen verder remmen. De constructie laat Avalanche er volledig buiten. Roche zegt in de video:

Ik was in het begin de crypto-expert van Ava Labs. Omdat ik de helft van de bedrijven in de sector aanklaag, weet ik waar de markt naartoe gaat. Ik sta [wat dat betreft] in de top tien wereldwijd. Ik heb de binnenkant van elk crypto-bedrijf gezien.

Crypto-industrie reageert

De rest van de crypto-industrie heeft er genoeg op te zeggen. Ari Paul, oprichter van BlockTower Capital, noemde Roche de ‘domme versie van een mafia-advocaat, het laagste van het laagste’.

Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse benadrukt dat hij Kyle Roche nooit heeft ontmoet, in tegenstelling tot wat anderen suggereren. CoinDesk heeft snel een screenshot weten te maken van een nu verwijderde tweet van Binance-topman Changpeng Zhao (CZ). Hij vond het extreem, en noemt dat Binance een doelwit was. Hij benadrukt ook dat hij aanneemt dat het geen deepfake is. Ava Labs oprichter Emin Gün Sirer ontkent de beschuldigingen:

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie