Rico Engelbarts
23/09/2018 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2018 17:36

Betaal YouTubers en andere content creators direct in Ripple met Coil

icon-altcoins
Altcoin nieuws
betaal_youtubers_en_andere_content_creators_direct_in_ripple_met_coil

Content Creators kunnen vanaf nu betaald worden in Ripple (XRP) tokens. Mensen die voor websites als Wikipedia schrijven, of filmpjes maken voor websites als Youtube of Twitch, kunnen via Coil direct betaald worden voor hun werk.
Coil is een nieuwe extensie voor je webbrowser. Met de app is het mogelijk om websites en content creators direct te te betalen. Stefan Thomas, oprichter van Coil en voorheen CTO van Ripple, geeft aan dat de bètaversie van Coil deze week gelanceerd is.

Al tientallen jaren hebben mensen het potentieel van ‘micro payments’ besproken om ‘content creators’ te supporten, dat het ons zou verlossen van het huidige door-advertenties-kapot-gemaakte internet. Anderen hebben abonnementsdiensten ontwikkeld die content bevatten. Maar micro payments en abonnementen zijn altijd gebouwd als gesloten systemen die er niet in slagen om de enorme verscheidenheid aan inhoud op het web op te vangen.

Aldus Stefan Thomas. Coil is de eerste methode waarmee men websites kan betalen met behulp van Web Monetization, een Interledger protocol. Het idee komt hoogstwaarschijnlijk van Changetip vandaan, een Bitcoin tip-app die ondertussen niet meer bestaat. Thomas hoopt dat Coil een sterk alternatief wordt voor internetadvertenties.
Hoewel er nog geen partnerships zijn aangekondigd met Coil, is Wikipedia wel al begonnen met het testen ervan. Wikipedia accepteert momenteel donaties in XRP die via Coil betaald worden zodra men de website bezoekt. David Schwartz, CTO van Ripple, geeft op Twitter aan dat hij enthousiast is om de adoptie van Coil te zien:


De lancering van Coil valt samen in een week waarin het goed gaat met Ripple. Het idee van Coil kan revolutionair voor het web zijn. Toch kan munt slaan uit het internet ook weer gepaard gaan met valkuilen. Geïnteresseerden die mee willen doen kunnen zich via de website van Coil  aanmelden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie