Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Betaal YouTubers en andere content creators direct in Ripple met Coil

Content Creators kunnen vanaf nu betaald worden in Ripple (XRP) tokens. Mensen die voor websites als Wikipedia schrijven, of filmpjes maken voor websites als Youtube of Twitch, kunnen via Coil direct betaald worden voor hun werk.

Coil is een nieuwe extensie voor je webbrowser. Met de app is het mogelijk om websites en content creators direct te te betalen. Stefan Thomas, oprichter van Coil en voorheen CTO van Ripple, geeft aan dat de bètaversie van Coil deze week gelanceerd is.

Al tientallen jaren hebben mensen het potentieel van ‘micro payments’ besproken om ‘content creators’ te supporten, dat het ons zou verlossen van het huidige door-advertenties-kapot-gemaakte internet. Anderen hebben abonnementsdiensten ontwikkeld die content bevatten. Maar micro payments en abonnementen zijn altijd gebouwd als gesloten systemen die er niet in slagen om de enorme verscheidenheid aan inhoud op het web op te vangen.

- Advertentie -

Aldus Stefan Thomas. Coil is de eerste methode waarmee men websites kan betalen met behulp van Web Monetization, een Interledger protocol. Het idee komt hoogstwaarschijnlijk van Changetip vandaan, een Bitcoin tip-app die ondertussen niet meer bestaat. Thomas hoopt dat Coil een sterk alternatief wordt voor internetadvertenties.

Hoewel er nog geen partnerships zijn aangekondigd met Coil, is Wikipedia wel al begonnen met het testen ervan. Wikipedia accepteert momenteel donaties in XRP die via Coil betaald worden zodra men de website bezoekt. David Schwartz, CTO van Ripple, geeft op Twitter aan dat hij enthousiast is om de adoptie van Coil te zien:

De lancering van Coil valt samen in een week waarin het goed gaat met Ripple. Het idee van Coil kan revolutionair voor het web zijn. Toch kan munt slaan uit het internet ook weer gepaard gaan met valkuilen. Geïnteresseerden die mee willen doen kunnen zich via de website van Coil  aanmelden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.008,38 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.033,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.081,54 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.092,21 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.100,58 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.132,26 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.008,38 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.033,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.081,54 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.092,21 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.100,58 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.132,26 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...