Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2020 16:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2020 16:13

Binance noteert Juventus en Paris Saint-Germain fan tokens, koersen stijgen direct hard omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance noteert Juventus en Paris Saint-Germain fan tokens, koersen stijgen direct hard omhoog

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, kondigde vorige week aan samen te gaan werken met Chiliz. Chiliz is de eigenaar van Socios.com, het cryptocurrency platform dat samenwerkt met meerdere grote Europese voetbalclubs voor het uitbrengen van zogenaamde fan tokens.


Socios.com wordt ondersteund door de CHZ utility token en daarnaast hebben voetbalverenigingen als het Italiaanse Juventus en het Franse Paris Saint-Germain een eigen fan token: JUV en PSG. Deze twee tokens werden onlangs de eerste fan tokens die op een beurs zijn genoteerd. Dat waren op 21 december naast Binance ook het Turkse Paribu en het Zuid-Koreaanse Upbit.
De koersen van deze tokens schoten kort na notering hard omhoog. JUV steeg onmiddellijk met zo’n 130% omhoog en PSG steeg zelfs met 220%. Vervolgens corrigeerde de koersen echter ook weer hard omlaag en op het moment van schrijven staat JUV nog ongeveer 16% in de plus in de afgelopen 24 uur en PSG 31%.
Ook CHZ zag een dergelijke koersbeweging gisteren. De CHZ-koers steeg met ongeveer 37% in eerste instantie, maar corrigeerde vervolgens ook weer snel omlaag. Alexandre Dreyfus, CEO van Chiliz en Socios, is hoe dan ook enorm verheugd:

Oké mensen. Ik ben (bijna) klaar voor vandaag. Wat een dag. CHZ bereikte ATH voordat Binance crashte. JUV & PSG genoteerd op Binance, Paribu & Upbit doen het geweldig. We hebben het gehaald. Jullie hebben het gehaald. Vandaag was de eerste dag van ons volgende leven.

Met deze tokens kunnen de fans van deze voetbalclubs onder andere exclusieve prijzen winnen en aan exclusieve evenementen deelnemen. Wellicht dat de Barcelona fan token (BAR) de volgende fan token is die op een beurs wordt genoteerd. De BAR token werd van de zomer binnen twee uur na lancering uitverkocht. Er bestaan ook fysieke edities van deze fan tokens:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie