Simon Bosch Simon Bosch
01/12/2022 17:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2022 17:41

Binance ziet grootste inflows van Shiba Inu (SHIB) sinds februari

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Irina Vaneeva/Shutterstock

Er lijkt nogal wat aan de hand te zijn bij bepaalde cryptobeurzen. Na de problemen bij FTX begon de financiële situatie van andere bedrijven ook snel te verslechteren. Crypto.com was een van deze partijen, dit bedrijf hield afgelopen maand bijna 20% van zijn reserves in Shiba Inu aan. Maar een flinke hoeveelheid zou nu worden verkocht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto.com verkoopt Shiba Inu?

Volgens de on-chain analist Lookonchain heeft Crypto.com namelijk 1,8 biljoen SHIB-tokens verstuurd naar Binance. In totaal is dat ongeveer 16 miljoen dollar waard. Crypto.com heeft volgens de onderzoeker 58 biljoen SHIB (531 miljoen dollar). Het feit dat het omgerekend 16 miljoen dollar verstuurd is dus nog relatief weinig, het is maar 3% van het totaal. Op het moment van schrijven heeft Crypto.com volgens Nansen ongeveer 14% van zijn aanbod in de coin.

Toch is dit het grootste aantal SHIB-tokens dat sinds februari dit jaar naar Binance is gestuurd, volgens door CoinDesk van Glassnode geplukte data. Sinds februari is de token hard in waarde gedaald. Dat zou kunnen betekenen dat de populaire memecoin nog verder gaat dalen, ondanks dat meer en meer analisten ervan overtuigd zijn dat de bodem van de crypto-berenmarkt in zicht komt.

De deposito’s hebben in ieder geval al een effect, er zijn namelijk al serieuze handelaren die op basis van deze informatie hun posities hebben gesloten. Dit zou kunnen leiden tot een kettingreactie.

Advertentie

Bitcoin exchange Crypto.com neemt minder risico

Crypto.com heeft een hoop Shiba Inu in zijn wallets, maar het is nu ook een stuk conservatiever met wat het aan tokens aanhoudt. Nog geen maand geleden had het naast SHIB ook veel bitcoin (BTC), ether (ETH) en ook zijn eigen Cronos-token (CRO). De val van FTX werd voor een deel veroorzaakt doordat het een wel erg groot percentage van zijn eigen FTT-token op de balans had staan.

Maar nu zijn de zaken iets veranderd. De data van Nansen laat zien dat USDC nu plek één heeft overgenomen van bitcoin, met een allocatie van 30% van het totale aanbod.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie